Antena 3 CNN Be EU 100 de milioane de doze de vaccin pe lună ar putea ajunge în UE, începând din aprilie

100 de milioane de doze de vaccin pe lună ar putea ajunge în UE, începând din aprilie

Mai multe doze de vaccin anti-COVID ar putea fi disponibile în UE, începând cu luna aprilie. Anunţul vine de la Ursula Von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

100 de milioane de doze de vaccin pe lună ar putea ajunge în UE, începând din aprilie
Sursa foto: Sursa foto: Hepta.ro
de Maria Zărnescu    |    08 Mar 2021   •   11:09

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen este optimistă cu privire la calendarul dozelor de vaccin ce urmează să ajungă în Europa în cel de-al doilea trimestru. Von der Leyen a anunţat că un număr de aproximativ 100 de milioane de doze ar putea ajunge lunar, în UE, începând cu luna aprilie. 

"Începând cu luna aprilie, cantităţile s-ar putea dubla din nou, conform planurilor producătorilor şi pentru că alte vaccinuri sunt pe cale să fie aprobate în Uniunea Europeană", a declarat Ursula Von der Leyen, pentru presa germană, potrivit Mediafax. 

 

300 de milioane de doze ar putea fi disponibile până la finalul lui iunie

 

Totodată, preşedintele Comisiei Europene a anunţat că se aşteaptă la "o medie de 100 de milioane de doze pe lună în al doilea trimestru, în total fiind vorba despre 300 de milioane de doze până la finalul lunii iunie", a adăugat ea, potrivit sursei citate mai sus. 

În UE, au fost aprobate până în prezent trei vacicnuri, cel dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, cel al comapniei Moderna şi cel realizat de Universitatea Oxford în parteneriat cu AstraZeneca. 

 

Vaccinarea anti-COVID în România

 

Campania de vaccinare din România a debutat la 27 decembrie 2020, iar până în prezent, pe teritoriul ţării au fost imunizate 1.174.218  de persoane şi au fost administrate un număr de 1.826.786 de doze, după cum a anunţat CNCAV. Până la data de 7 martie, 521.650 au fost vaccinate cu prima doză, iar un număr de 652.268 au primit doza de rapel.

 

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen COVID-19
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close