Antena 3 CNN Be EU Be EU. Noi măsuri împotriva poluării

Be EU. Noi măsuri împotriva poluării

Români, bulgari, italieni, cu toții ne dorim o Europă mai curată și mai sănătoasă.

Be EU. Noi măsuri împotriva poluării
Sursa foto: foto: Pixabay.com
11 Ian 2020   •   10:04

Pe masa Parlamentului European există deja niște planuri care își propun să lupte pentru o mai bună calitate a apei și a aerului păstrând însă creșterea economică și industria din europa.

Comisia de industrii din Parlamentul European va implementa în următorii 5 ani strategiile stabilite.

"Green Deal" este o nouă agendă pentru dezvoltare în Europa, dar care vrea să realizeze ambiția de a avea o Europă curată, de a lupta cu schimbările climatice, de a lupta pentru o mai bună calitate a apei și a aerului, păstrând însă creșterea economică și industria din Europa.

Pentru asta e nevoie de o bună tehnologie, de o energie curată și despre asta discutăm în ITRE.

Cum vom obține creștere economică compatibilă cu protecția mediului, luptând contra schimbărilor climatice. Toate acestea sunt pe agenda noastră în ITRE. Comisia noastră este foarte importantă pentru agenda acestei Comisii pe următorii cinci ani și suntem foarte mulțumiți că avem un român ca președinte al Comisiei. Domnul Boșoi este președintele Comisiei ITRE, el va conduce lucrările în anii care urmează într-un mod foarte eficient și foarte plăcut", a spus, la Be EU, Maria Carvalho, coordonator Comisia de Industrii din Parlamentul European.

"Reducerea și decarbonizarea economiei europene până în 2050 înseamnă în primul rând o transformare a sistemelor energetice așa cum există ele astăzi și în mod evident va trebui să vedem care este cea mai bună strategie pentru că pe de o parte ne dorim să atingem acest obiectiv, ne dorim ca toți actorii internaționali să ne urmeze exemplul, în același timp nu trebuie să pierdem competitivitatea economică a Uniunii Europene, nu trebuie să pierdem locuri de muncă. Dimpotrivă, trebuie să creaăm alte locuri de muncă și nu trebuie să creștem la consumatori prețurile la energie într-un mod în care consumatorii să-l resimtă ca fiind insuportabile.

Pentru acest lucru avem nevoie de politici, avem nevoie de un nou cadru legislativ și avem nevoie de fonduri", a spus președintele Comisiei de Industrii din PE, Cristian Bușoi, în ediția de sâmbătă a emisiunii Be EU, moderată de Sabina Iosub.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close