Antena 3 CNN Be EU Be EU. O nouă directivă privind eficiența energetică a clădirilor

Be EU. O nouă directivă privind eficiența energetică a clădirilor

Be EU. O nouă directivă privind eficiența energetică a clădirilor
19 Mai 2018   •   10:05

Parlamentul European a aprobat, în luna aprilie, versiunea revizuită a directivei privind performanţa energetică a clădirilor (Energy Performance of Buildings), în baza căreia acestea vor deveni mai inteligente şi mai eficiente din punct de vedere energetic.

Subiectul a fost dezbătut sâmbătă, la Be EU cu Sabina Iosub.

”Scopul este ca facturile cetățenilor să scadă. Cu cât eficiența energetică este mai mare, cu atât încălzirea e mai ieftină. România are deja un program bun pentru reabilitarea termică, pentru energie solară. Iată două dintre exemplele potrivite. Când cheltuim bani, poți considera că sunt costuri, eu le privesc drept investiții. România poate primi miliarde din fondurile europene. Scad facturile, scade dependența de resursele externe, sunt oferite locuri de muncă. Iată câteva motive pentru care eficiența energetică este de dorit” afirmă Claude Turmes, europarlamentar din Luxemburg.

”Eficiența energetică înseamnă facturi mai mici. Îi rog pe români să se uite la programul doamnei Rovana Plumb, cel cu voucherele. UE nu vine să ne spună: vreți să faceți așa, faceți cu banii voștri. UE te ajută și cu bani. În scurt timp îți recuperezi investiția” afirmă europarlamentarul Dan Nica.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close