Antena 3 CNN Be EU CE solicită României să finalizeze transpunerea directivei privind serviciile mass-media

CE solicită României să finalizeze transpunerea directivei privind serviciile mass-media

Comisia Europeană a solicitat, vineri, României și altor trei state membre să respecte pe deplin legislația UE în domeniul digital și al mass-media.

comisia-europeana-sediu
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / Roses Nicolas/ABACA
de Mia Lungu    |    12 Noi 2021   •   17:38

Potrivit unui comunicat al CE, Comisia a decis să trimită avize motivate pentru a solicita României și Franței să finalizeze transpunerea Directivei privind serviciile mass-media audiovizuale, iar Belgiei și Cehiei să transpună integral Codul european al comunicațiilor electronice în legislațiile lor naționale.

Directiva privind serviciile mass-media audiovizuale, care a fost revizuită în 2018, urmărește să asigure o piață unică echitabilă pentru serviciile de radiodifuziune pentru crearea unui peisaj audiovizual mai sigur, mai echitabil și mai divers, incluzând atât transmisiile de televiziune tradiționale, cât și serviciile video la cerere și platformele de partajare a materialelor video.

Codul european al comunicațiilor electronice modernizează normele UE în domeniul telecomunicațiilor pentru a le oferi consumatorilor mai multe drepturi și mai multe opțiuni, precum și o mai bună calitate a serviciilor de comunicații electronice, garantând în același timp previzibilitatea în materie de reglementare pentru operatori și încurajând investițiile în rețele mai bune și mai rapide.

Cele două directive trebuiau să fie transpuse în ultimul trimestru al anului 2020. Avizele motivate trimise vineri urmează scrisorilor de punere în întârziere trimise de Comisie către 23 de state membre în noiembrie 2020 pentru neadoptarea măsurilor de transpunere a Directivei privind serviciile mass-media audiovizuale și scrisorilor de punere în întârziere trimise unui număr de 24 de state membre la 4 februarie 2021 pentru netranspunerea Codului european al comunicațiilor electronice.

Întrucât autoritățile lor au notificat legi naționale incomplete, statele membre în cauză au la dispoziție două luni pentru a remedia situația și a adopta și notifica măsurile naționale de transpunere a acestor acte legislative ale UE.

În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la aceste cazuri.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close