Antena 3 CNN Be EU România, pe ultimele locuri la nivelul de trai în Uniunea Europeană

România, pe ultimele locuri la nivelul de trai în Uniunea Europeană

Așa cum o cunoaștem în prezent, Uniunea Europeană își are originea în mai multe tratate semnate în perioada ulterioară celui de Al Doilea Război Mondial. Care sunt cele mai importante informaţii, aflăm din următorul material informativ Be EU INFO cu Sabina Iosub.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Ian 2024   •   09:47

Vedem împreună astăzi ce este Uniunea Europeană. Sunt 27 de state membre, printre care și România, Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Cehia, Germania. Din păcate, nu mai este și Marea Britanie. E de fapt o uniune politică între aceste state și o uniune economică.

Poate vă întrebați care e suprafața Uniunii Europene. UE are o suprafață de peste 4 milioane km pătrați ca întindere. Franța este cea mai mare țară a Uniunii, iar Malta cea mai mică. România, ca întindere, e a opta țară din Uniunea Europeană.

Ne uităm și la populația Uniunii Europene. Gândiți-vă că suntem aproape 450 de milioane de locuitori ai Uniunii Europene. Pe primul loc, de această dată ca populație, este Germania. Malta rămâne cea mai mică țară din punct de vedere al populației, iar România este ca populație și ca putere la nivelul Uniunii Europene, a șasea țară.

Vorbim puțin și despre standardele de viață în Uniunea Europeană. Țara cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor din Uniunea Europeană este Luxemburg. Bulgaria este în acest moment pe ultimul loc la nivelul de trai din Uniunea Europeană și, din păcate, România, cel puțin în acest moment, se află și ea în partea de jos a clasamentului.

×
Subiecte în articol: be EU Uniunea Europeană
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close