Antena 3 CNN Be EU România, la un pas de cele 29,2 miliarde de euro prin PNNR

România, la un pas de cele 29,2 miliarde de euro prin PNNR

De departe evenimentul cel mai important al saptamanii in curs este aprobarea, de catre Comisia Europeana, a Planului National al Romaniei de Redresare si Rezilienta. 29,2 miliarde de euro vor veni in tara noastra pentru investitii in diverse domenii: transporturi, sanatate, digitalizare, economie verde.

România, la un pas de cele 29,2 miliarde de euro prin PNNR
Sursa foto: Antena 3
de Sabina Iosub    |    30 Sep 2021   •   11:03

Presedintele Comisiei Europene a venit luni la Bucuresti pentru a marca aprobarea planului. De fata cu presedintele Klaus Iohannis si cu premierul Florin Citu, Ursula von der Leyen a spus, si citez: "Fiind axate pe asigurarea tranziției verzi și a tranziției digitale și mergând de la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor până la îmbunătățirea conectivității și a competențelor digitale, măsurile prevăzute în plan au potențialul să producă o transformare autentică. Vă vom fi alături în anii următori pentru a ne asigura că investițiile și reformele ambițioase prevăzute în plan sunt implementate integral", a adaugat aceasta.

Procedural, Consiliul Uniunii Europene are la dispozitie o luna pentru a adopta propunerea Comisiei. Abia apoi primii bani ar putea ajunge in tara noastra. Este vorba de partea de prefinantare de 13% din suma nerambursabila alocata Romaniei. Aproximativ 3,6 miliarde asadar ar putea veni in luna noiembrie pentru primele investitii.

 

×
Subiecte în articol: PNNR be EU Comisia Europeana Klaus Iohannis
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close