Antena 3 CNN Be EU Comisarul european pentru Mediu: "În funcție de dovezi, vom acționa pe Canalul Bâstroe"

Comisarul european pentru Mediu: "În funcție de dovezi, vom acționa pe Canalul Bâstroe"

Virginijus Sinkevicius, comisarul european pentru Mediu, a vorbit în emisiunea Be EU, despre acțiunile pe care le va lua Comisia Europeană după măsurătorile făcute pe Canalul Bâstroe.

Comisarul european pentru Mediu: "În funcție de dovezi, vom acționa pe Canalul Bâstroe"
Sursa foto: Hepta DPA Images / Claudio Centonze
de Ştefan Petrică    |    11 Mar 2023   •   10:19

"Avem cunoștințe despre lucrările care s-au făcut pe canalul Bâstroe și Comisia a anunțat Ucraina că orice lucrare care se va face sau care se are în vedere, trebuie să fie făcută având o transparență totală, în primul rând față de autoritățile din România.

În al doilea rând, dacă se intenționează sau se fac orice fel de lucrări, acestea trebuie puse unei analize privind impactul asupra mediului, ca să se vadă impactul privind problemele legate de graniță, impactul asupra peștilor, a biodiversității, asupra naturii în general.

Ținem legătura cu autoritățile ucrainene în legătură cu această problemă.

Nu putem anticipa nimic din ceea ce vom descoperi acolo și nici nu putem să discutăm care sunt următorii pași.

Ucraina face parte din mai multe convenții și trebuie să se supună, desigur, regulilor internaționale, deci, este mai bine să nu tragem încă concluzii.

Este mai bine să analizăm situația și apoi, pe baza a ceea ce constatăm, vom acționa și vom fi complet transparenți față de autoritățile române.

Aceasta va fi o chestiune prioritară, dar, desigur, aceste chestiuni sunt, de cele mai multe ori complicate și înțeleg frustrarea oamenilor care vor un răspuns imediat, dar pentru a avea un răspuns clar, bazat pe dovezi, va dura o vreme", a spus Virginijus Sinkevicius.

În privința pădurilor din România, comisarul european pentru problemele de mediu, a spus:

"Pe de-o parte cred că s-au făcut progrese importante, mai ales în ceea ce privește instalarea sistemelor de urmărire și de legislație.

Încă trebuie să mai fie finalizate unele lucruri, de pildă, avem planuri de management actualizate pentru păduri și lucrăm îndeaproape cu ministerul de resort din România pe această problemă.

Am stat de vorbă cu ministrul și el mi-a spus despre toată legislația pe care a implementat-o și despre progresele care s-au făcut", a mai spus Virginijus Sinkevicius.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Elena Lasconi și-a anunțat candidatura la șefia USR și la prezidențiale
x close