Antena 3 Be EU Comisia Europeană, ajutor de 248 de milioane de euro pentru România și alte 4 țări care au sprijinit refugiații

Comisia Europeană, ajutor de 248 de milioane de euro pentru România și alte 4 țări care au sprijinit refugiații

de Cerasela Stafie    |    19 Mai 2022   •   15:25
Comisia Europeană, ajutor de 248 de milioane de euro pentru România și alte 4 țări care au sprijinit refugiații
Sursa foto: Twitter / European Commission

Comisia Europeană va oferi un ajutor de 248 de milioane de euro pentru România și alte patru țări care au sprijinit refugiații ucraineni.

”Polonia, România, Ungaria, Slovacia și Cehia au jucat un rol cheie în primirea refugiaților la începutul războiului. Oferim 248 de milioane de euro pentru a sprijini aceste țări în a-i în continuare pe cei care fug de război”, a scris Comisia Europeană pe Twitter.

Comisia a decis să pună la dispoziție 248 de milioane EUR pentru cinci state membre, care au fost cele mai afectate la începutul războiului și au găzduit un număr mare de refugiați, pentru a-și sprijini sistemele de primire și de gestionare a frontierelor. Decizia urmează evenimentului Global Pledging din 9 aprilie „Stand Up for Ukraine”, în cadrul căruia instituția s-a angajat să ofere până la 400 de milioane de euro pentru a sprijini refugiații din Ucraina în cele mai afectate state membre. Această asistență de urgență din fondurile pentru afaceri interne va sprijini Polonia, România, Ungaria, Slovacia și Cehia.

Statele membre pot folosi aceste fonduri pentru a oferi asistență imediată, cum ar fi hrană, transport și cazare temporară, persoanelor care fug de invazia neprovocată a Ucrainei de către Rusia, sporind în același timp capacitatea acestora de a gestiona frontierele externe ale UE. Organizațiile societății civile și autoritățile locale și regionale joacă, de asemenea, un rol esențial în oferirea de asistență, iar statele membre vor trebui, prin urmare, să se asigure că această finanțare de urgență le revine.

Pentru a se asigura că fondurile sunt plătite rapid, fără o povară administrativă grea, Comisia va elibera finanțarea pe baza rezultatelor obținute, mai degrabă decât a costurilor reale. Pentru a continua să sprijine nevoile inițiale de primire pe măsură ce acestea evoluează, Comisia va pune la dispoziție restul de 152 de milioane EUR după acordul autorității bugetare.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close