Antena 3 CNN Be EU Criza energetică. Cristian Bușoi: ”România cere o clarificare a rolului gazului în perioada de tranziție”

Criza energetică. Cristian Bușoi: ”România cere o clarificare a rolului gazului în perioada de tranziție”

În emisiunea de astăzi, invitații Nicolas Gonzalez Casares și Cristian Bușoi, membri ai Parlamentului European, au dezbătut problema legată de criza energetică la nivel european.

Criza energetică. Cristian Bușoi: ”România cere o clarificare a rolului gazului în perioada de tranziție”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    11 Dec 2021   •   11:41

”Avem un angajament pe termen lung legat de Green Deal și aceasta are legătură cu creșterea prețului la energie. Nu sunt de acord cu ideea că aceasta ar fi cauza principală. (...) România și mulți dintre colegii din Parlament cer o clarificare a rolului gazului în perioada de tranziție și, de asemenea, rolul energiei nucleare din perspectiva taxonomiei.

Încă așteptăm să vină Comisia Europeană cu un text, cu o soluție. Avem Green Deal și Fit 55, pentru 2030, cu creșterea energiei regenerabile, creșterea eficienței energetice, cu o extindere a ETS. Trebuie să discutăm despre aceasta, pentru că va crește prețul energiei și nu se va ajunge neapărat la folosirea mașinilor electrice, ci va exista riscul de a crește sărăcia energetică”, a spus Cristian Bușoi.

Toată discuția pe acest subiect o puteți urmări în filmulețul de mai jos.

×
Subiecte în articol: be EU criza energetica
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close