Antena 3 CNN Be EU Modul în care este organizată Uniunea Europeană. Cele mai importante instituții

Modul în care este organizată Uniunea Europeană. Cele mai importante instituții

Vorbim acum despre cum este organizată Uniunea Europeană. Care sunt cele mai importante instituţii aflaţi din rubrica Be EU Info cu Sabina Iosub.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Ian 2024   •   10:25

Astăzi învățăm mai multe despre instituțiile și organismele Uniunii Europene.

Vorbim despre șapte instituții europene, șapte organisme ale Uniunii Europene și sunt peste 30 de agenții descentralizate. 

Toate lucrează împreună pentru a promova interesele comune ale Uniunii și ale cetățenilor europeni. Dar hai să ne uităm puțin mai cu atenție la tot ceea ce înseamnă aceste instituții. 

Ei bine, în ceea ce privește administrația, există 20 de agenții și organizații ale Uniunii Europene care îndeplinesc funcții juridice specifice, adică patru servicii inter-instituționale care sprijină instituțiile. Parlamentul European, cu două sedii, Bruxelles și Strasburg, și îl mai regăsim uneori și la Luxemburg. 

Atunci când este cazul, Consiliul European lucrează doar la Bruxelles. Consiliul Uniunii Europene îl regăsim la Bruxelles și uneori la Luxemburg, Comisia Europeană cu sediul la Bruxelles, Luxemburg și reprezentanțele din întreaga Uniune Europeană.

Mai sunt și alte instituții și organisme ale Uniunii Europene despre care trebuie să știți. 

Curtea de Justiție a Uniunii Europene, pe care o găsiți la Luxemburg, Banca Centrală Europeană, la Frankfurt, Curtea de Conturi Europeană, la Luxemburg. 

60.000 de funcționari publici și alte categorii de personal din Uniunea Europeană lucrează pentru noi toți, adică 450 de milioane de europeni.

×
Subiecte în articol: Uniunea Europeană be EU
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close