Antena 3 CNN Be EU România va beneficia de 1,95 miliarde de euro pentru tranziţia energetică

România va beneficia de 1,95 miliarde de euro pentru tranziţia energetică

Parlamentul European este reunit în sesiune plenară, săptămâna aceasta, la Bruxelles. Unul dintre cele mai importante subiecte dezbătute şi votate este cel al Fondului pentru o tranziție justă.

România va beneficia de 1,95 miliarde de euro pentru tranziţia energetică
de Georgiana Adam    |    19 Mai 2021   •   22:20

Sunt 7,5 miliarde EURO din cadrul financiar multianual 2021-2027 și o sumă suplimentară de 10 miliarde EURO din instrumentul de redresare al Uniunii Europene.

România va beneficia de 1,95 miliarde de euro pentru tranziția energetică.Parlamentul a votat Erasmus+, programul actualizat al UE pentru educație, formare, tineret și sport, pentru perioada 2021-2027.

Noul program, în valoare de peste 28 miliarde EURO, va fi mult mai favorabil incluziunii decât programele anterioare. Acesta va îmbunătăți accesul la învățare și mobilitate pentru persoane care, de-a lungul timpului, au avut mai puține oportunități de participare - persoane cu handicap, persoane care trăiesc în sărăcie, într-o locație îndepărtată, persoane care provin din familii de migranți și multe alte categorii.

Parlamentul European a dezbătut azi o propunere de renunțare la drepturile de proprietate intelectuală pentru vaccinurile împotriva COVID-19, un demers susținut de administrația SUA.

Mai multe grupuri politice din Parlament au solicitat Comisiei să ceară o derogare de la drepturile de proprietate intelectuală pentru vaccinurile împotriva COVID-19, pentru a sprijini eforturile globale de vaccinare.

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close