Antena 3 CNN Be EU Când va fi introdus portofelul digital în România. Ce trebuie să știm

Când va fi introdus portofelul digital în România. Ce trebuie să știm

Europarlamentarul Alin Mituță a explicat pentru Antena 3 CNN ce este portofelul digital propus de UE și când va putea fi utilizat la noi în țară.

Când va fi introdus portofelul digital în România. Ce trebuie să știm
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    25 Mar 2023   •   10:53

Alin Mituță, europarlamentar Renew, România, a explicat în cadrul emisiunii Be EU cum va putea fi implementat portofelul digital în România. De asemenea, acesta a precizat și când vor putea beneficia românii de un astfel de serviciu.

"Vom avea pe telefonul mobil o aplicație prin care vom avea acces la toate serviciile publice, dar și servicii private. Spre exemplu, toată interacțiunea cu agențiile statului, dar și interacțiunea cu băncile, cu universitatea, cu toate organismele publice sau private.

Deci prin acest portofel digital, vom putea accesa aceste servicii fără să ne mai deplasăm la instituții, ci doar cu un click pe telefonul mobil", a explicat Alin Mituță.

Citește și: Uniunea Europeană pregătește portofelul digital. La ce ne va folosi acesta

Acesta a spus că românii vor putea beneficia de acest serviciu încă de la începutul anului 2025, însă până atunci, autoritățile din România trebuie să facă eforturi în acest sens.

"La nivel european suntem în procesul de a adopta acest regulament. La începutul anului 2025, românii vor putea avea acces la acest portofel digital. Ce trebuie făcut până atunci este ca autoritățile din România să dea acces cetățenilor la servicii publice digitalizate și deja e în curs lucrul acesta, prin fondurile pe care le avem prin PNRR.

Autoritățile din România trebuie să dezvolte în decursul anului viitor acest portofel digital. Uniunea Europeană va livra un prototip de portofel digital tuturor statelor, pe care acestea îl pot prelua. Sunt mai multe lucruri care trebuie să se întâmple în același timp", a precizat Alin Mituță.

Întregul interviu poate fi urmărit în materialul video următor:


 

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana Alin Mituţa
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close