Antena 3 CNN Be EU Prioritățile noii sesiuni a Parlamentului European. Ora de vară ar putea să dispară

Prioritățile noii sesiuni a Parlamentului European. Ora de vară ar putea să dispară

Prioritățile noii sesiuni a Parlamentului European. Ora de vară ar putea să dispară
25 Mar 2019   •   10:58

Renunţarea la schimbarea orei de vară începând cu 2021, noi reguli privind protecţia drepturilor de autor în mediul online sau interzicerea produselor din plastic de unică folosinţă sunt printre propunerile legislative care vor fi supuse la vot în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European din această săptămână, a doua din luna martie. 

Eurodeputaţii se vor pronunţa marţi asupra propunerii de renunţare la schimbarea sezonieră a orei începând cu 2021. Conform proiectului de rezoluţie, ţările europene care decid să menţină permanent ora de vară vor efectua ultima schimbare în acest sens în ultima duminică din martie a anului 2021. Pe de altă parte, ţările care preferă să rămână la ora standard sau de iarnă îşi vor putea schimba ora pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021. 

În plus, eurodeputaţii vor ca statele membre să se coordoneze în aşa fel încât să nu existe un impact negativ asupra pieţei unice. 

Tot marţi va fi supus votului în plen acordul provizoriu la care s-a ajuns în februarie asupra noilor reguli privind drepturile de autor pe internet. 

Detalii despre aceste teme, la ”Be EU” cu Sabina Iosub: 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close