Antena 3 CNN Be EU România, aproape de infringement din cauza poluării. Ce solicită Comisia Europeană

România, aproape de infringement din cauza poluării. Ce solicită Comisia Europeană

România, aproape de infringement din cauza poluării. Ce solicită Comisia Europeană
25 Iul 2019   •   16:51

Val de anunțuri care ne privesc direct au sosit de la Comisia Europeană. Pe de o parte, Comisia susține România în scandalul referitor la decizia Austriei de a plăti pentru copiii Români alocații la nivelul celor din țara de origine. Pe de altă parte, țara noastră este la un pas de infringement în privința monitorizării poluării aerului. 

Comisia Europeană a decis să transmită Austriei un aviz motivat din cauza incompatibilității legislației sale privind indexarea prestațiilor familiale și a creditelor fiscale acordate familiilor cu normele UE. 

Este a doua măsură pe care o ia Comisia în legătură cu Austria, după ce în ianuarie 2019 le-a trimis o scrisoare austriecilor pentru a le explica faptul că nu e în regulă legislația lor fiindcă ar face o descriminare în ceea ce privește cetățenii români, în contextul în care copiii români ar avea o alocație mult mai mică decât copiii austrieci, deși părinții copiilor români aflați în Austria plătesc aceleași taxe precum cetățenii austrieci. 

Pe de altă parte, în privința țării noastre au fost trimise mai multe scrisori cu privire la lucruri pe care România nu le-a îndeplinit. Unele fac referire la calitatea aerului. Comisia solicită României și Croației să se ocupe de monitorizarea poluării, să se asigure că instalațiile industriale funcționează în baza unor autorizații adecvate.  

 

×
Subiecte în articol: România Comisia Europeana
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close