Antena 3 CNN Be EU Ursula von der Leyen: ”Bulgaria și România fac parte din spațiul nostru Schengen, au demonstrat-o! Să le permitem accesul fără întârziere!!"

Ursula von der Leyen: ”Bulgaria și România fac parte din spațiul nostru Schengen, au demonstrat-o! Să le permitem accesul fără întârziere!!"

Ursula von der Leyen abordează, astăzi, perspectiva intrării țării noastre în Schengen. "Bulgaria și România fac parte din spațiul nostru Schengen, au demonstrat-o. Să le permitem, în sfârșit, să intre în spațiul de liberă circulație, fără alte întârzieri!", este pasajul semnificativ din discursul șefei UE.

Ursula von der Leyen: ”Bulgaria și România fac parte din spațiul nostru Schengen, au demonstrat-o! Să le permitem accesul fără întârziere!!"
Sursa foto: Profimedia Images
de Radu Tudor    |    13 Sep 2023   •   11:00

”În discursul pe care-l va susține azi, Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen se va referi la România și decizia incorectă a Austriei de a se opune aderării țării noastre la spațiul Schengen”, semnalează analistul militar și jurnalistul Radu Tudor. 

Iată fragmentul din discurs, despre România : 

“Permiteți-mi să mulțumesc în mod special Bulgariei și României pentru că au deschis calea – prezentând cele mai bune practici. Atât în materie de azil, cât și de returnare. Bulgaria și România au dovedit că fac parte din spațiul nostru Schengen. Așadar, haideți să le aducem, în sfârșit, în spațiul de liberă circulație, fără nicio altă întârziere. 

Doamnelor și domnilor, 

Activitatea noastră privind migrația se bazează pe convingerea că unitatea este la îndemâna noastră. Un acord asupra pactului nu a fost niciodată atât de aproape. Parlamentul și Consiliul au o ocazie istorică de a-l trece peste linia de demarcație. 

Haideți să arătăm că Europa poate gestiona migrația în mod eficient și cu compasiune. Haideți să facem acest lucru! 

Stimați membri, 

Știm că migrația necesită o muncă constantă. Și nicăieri nu este mai vitală decât în lupta împotriva traficanților de persoane. Aceștia atrag oameni disperați cu minciunile lor. Și îi plasează pe rute mortale prin deșert sau pe ambarcațiuni care nu sunt potrivite pentru mare. Modul în care operează acești traficanți de persoane evoluează continuu. 

Dar legislația noastră este veche de peste douăzeci de ani și are nevoie de o actualizare urgentă. Așadar, avem nevoie de o nouă legislație și de o nouă structură de guvernanță. 

Avem nevoie de o mai bună aplicare a legii, de urmărire penală și de un rol mai important pentru agențiile noastre – Europol, Eurojust și Frontex. Și trebuie să colaborăm cu partenerii noștri pentru a combate această plagă globală a traficului de persoane. 

Acesta este motivul pentru care Comisia va organiza o conferință internațională privind combaterea traficului de persoane. Este timpul să punem capăt acestei afaceri criminale și lipsite de scrupule!”, sunt doar câteva dintre declarațiile președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de Radu Tudor pe blogul personal

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen Schengen
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close