Antena 3 CNN Be EU Ursula Von der Leyen: Viitorul Ucrainei, Republicii Moldova şi Balcanilor de Vest este în Uniunea Europeană

Ursula Von der Leyen: Viitorul Ucrainei, Republicii Moldova şi Balcanilor de Vest este în Uniunea Europeană

În discursul anual privind starea Uniunii Europene, Ursula Von der Leyen a reafirmat sprijinul pentru integrarea Ucrainei, Republicii Moldova şi a ţărilor din Balcanii de Vest.

Ursula Von der Leyen: Viitorul Ucrainei, Republicii Moldova şi Balcanilor de Vest este în Uniunea Europeană
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Dima    |    13 Sep 2023   •   11:35

"Comisia va propune prelungirea temporară a protecţiei ucrainenilor în UE. Sprijinul nostru pentru Ucraina va fi de durată. Numai în acest an am oferit 12 miliarde de euro pentru a ajuta la plata salariilor şi a pensiilor şi pentru a ajuta la menţinerea în funcţiune a spitalelor, şcolilor şi a altor servicii", a afirmat Von der Leyen în discursul anual privind starea Uniunii Europene, în care şi-a prezentat bilanţul mandatului în fruntea executivului comunitar.

"Şi, prin propunerea noastră ASAP (Actul privind sprijinirea producţiei de muniţii - n.r.), creştem producţia de muniţie pentru a ne potrivi cu nevoile imediate ale Ucrainei", a adăugat ea.

Citeşte şi: Ursula von der Leyen: ”Bulgaria și România fac parte din spațiul nostru Schengen. Haideți să le aducem, în sfârșit, în UE”

"Dar ne uităm şi mai departe. Acesta este motivul pentru care am propus încă 50 de miliarde de euro pe patru ani pentru investiţii şi reforme. Acest lucru va ajuta la construirea viitorului Ucrainei pentru a reconstrui o ţară modernă şi prosperă", a mai spus şefa CE.

"Şi acel viitor se vede clar. Această Cameră (Parlamentul European - n.r.) a spus-o cu voce tare: Viitorul Ucrainei este în Uniunea noastră. Viitorul Balcanilor de Vest este în Uniunea noastră. Viitorul Moldovei este în Uniunea noastră. Şi ştiu cât de importantă este perspectiva UE pentru atât de mulţi oameni din Georgia", a subliniat Von der Leyen.

State of the Union speech by President Ursula von der Leyen

When Europe is bold, it gets things done. And our work is far from over – so let’s stand together. Let’s deliver today and prepare for tomorrow. ? Watch LIVE President von der Leyen #SOTEU speech

Posted by European Commission on Tuesday, September 12, 2023

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen UE
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close