Antena 3 CNN Be EU Vera Jourova, vicepreşedintele Comisiei Europene: "Atacul din Israel este un nou capitol al Holocaustului"

Vera Jourova, vicepreşedintele Comisiei Europene: "Atacul din Israel este un nou capitol al Holocaustului"

Autorităţile europene atrag atenţia asupra nivelului ridicat de fake news care a apărut pe internet pe tema războiului dintre Israel şi Hamas. Într-un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN, vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, spune că toate aceste naraţiuni contrafăcute au un singur scop: ca Israelul să piardă sprijinul internaţional.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Noi 2023   •   08:26

Multe dintre aceste mesaje false au fost preluate ca mesaje în unele dintre manifestaţiile care au avut loc în marile oraşe europene. 

"În cazul Israelului, ceea ce am auzit de la ambasadorul Israelului care a vizitat Colegiul comisarilor în urmă cu două săptămâni, a spus: Nu avem nevoie de banii voştri, nu avem nevoie de ajutorul vostru umanitar pentru Israel, nu avem nevoie de armele voastre, avem nevoie de un sprijin foarte puternic, de sprijin moral.

Şi asta este ceea ce Ursula von der Leyen şi noi toţi încercăm să oferim, pentru că Israelul a fost supus unui atac oribil, am văzut imagini oribile, copii ucişi, un tip de comportament absolut barbar", a spus vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, într-un interviu exclusiv pentru emisiunea Be EU.

Citeşte şi: Ambasadorul Israelului în România: "Dacă Hamas nu este eradicată, nu vom suferi doar noi consecințele"

"Acesta este un nou capitol al Holocaustului"

"Din punctul meu de vedere, acesta este un nou capitol al Holocaustului. Şi nu contează că nu este pe teritoriul UE. S-ar putea să vedem astfel de lucruri şi pe teritoriul UE, pentru că vedem că violenţa împotriva evreilor este în creştere", a mai precizat Vera Jourova, vicepreşedintele Comisiei Europene

Interviul îl puteţi urmări integral, sâmbătă dimineaţă, de la ora 09.30, în emisiunea Be EU.

 

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close