Antena 3 CNN Be EU Women TechEU, o nouă iniţiativă lansată de Comisia Europeană

Women TechEU, o nouă iniţiativă lansată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a lansat Women TechEU, o nouă inițiativă care sprijină companiile deep-tech nou-înființate conduse de femei.

Women TechEU, o nouă iniţiativă lansată de Comisia Europeană
Sursa foto: Getty Images
de Sabina Iosub    |    14 Iul 2021   •   22:16

Schema face parte din noul program privind ecosistemele de inovare al programului-cadru Orizont Europa, consolidat de Consiliul european pentru inovare (CEI).

Datele arată că doar 15% dintre companiile noi ("start-up-uri") inovatoare sunt înființate sau co-înființate de femei, iar numai 6% dintre ele au echipe de fondatori formate exclusiv din femei.

Comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, crede ca că sprijinul acordat astăzi femeilor fondatoare din domeniul tehnologiilor profunde le va spori șansele de succes și va stimula ecosistemul european general de inovare prin atragerea unui număr mai mare de talente feminine.

Până la 50 de start-up-uri deep tech promițătoare din statele membre ale UE și din țările asociate vor fi finanțate în urma primei cereri de propuneri în cadrul programului-pilot "Women TechEU", care se va încheia la 10 noiembrie 2021.

×
Subiecte în articol: be EU Women TechEU
Parteneri
Data de la care românii vor putea călători fără viză în SUA!
x close