Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime - Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai importante monumente medievale din ţara noastră

România la înălţime - Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai importante monumente medievale din ţara noastră

M.T.
2 minute de citit Publicat la 13:04 06 Mai 2014 Modificat la 13:04 06 Mai 2014
România la înălţime - Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai importante monumente medievale din ţara noastră
Foto: www.ghidvideoturistic.ro
Antena 3 începe astăzi o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.


Castelul Corvinilor este cetatea medievală a Hunedoarei şi simbolul oraşului. La şase secole după construcţia sa, rămâne unul dintre cele mai importante monumente medievale din România şi continuă să fascineze prin măreţia, frumuseţea şi misterele sale. O dovedesc miile de turişti care sunt atraşi anual de impunătoarea construcţie transilvăneană.

Povestea Castelului Corvinilor (numit şi Castelul Huniazilor) începe în 1409, atunci când regele Ungariei, Sigismund de Luxemburg (1384-1437), a donat posesiunea regală Hunedoara lui Voicu si familiei sale, pentru merite militare deosebite. În documentul de donaţi apare şi numele lui Ioan, viitorul Iancu de Hunedoara, ca fiu al lui Voicu. În acest fel, Corvinii şi o altă familie înstărită, Candea, deveneau cele dintâi familii româneşti din comitatul Hunedoarei care aveau proprietăţi cu drept nobiliar.

Considerat unul dintre cei mai importanţi lideri militari din centrul şi sud-estul Europei în secolul al XV-lea, Iancu de Hunedoara este cel care a început construcţia castelului, în jurul anului 1440, în locul vechii fortăreţe aflate pe o stâncă la picioarele căreia curge râul Zlaşti. Prima atestare documentară a castelului apare în 1443, într-un document semnat chiar de Iancu de Hunedoara.

Odată cu trecerea anilor, castelul şi-a schimbat proprietarii, fiecare dintre aceştia aducându-şi propria contribuţie la actuala înfăţişare a construcţiei. La începutul secolului al XVII-lea, castelul intra în posesia familiei Bethlen, iar Gabriel, Principe al Transilvaniei, a fost cel care a adus cele mai importante modificări în arhitectura monumentului, inspirate de moda Renaşterii târzii.

Deşi impresionează prin elementele de arhitectură militară, precum galeria şi turnul Nje Boisia (în traducere, Nu te teme), Castelul Corvinilor prezintă şi elemente de arhitectură civilă foarte rafinate, reprezentate de Sala Cavalerilor sau de Sala Dietei. În secolul al XVII-lea au fost construite curtea exterioară (curtea husarilor), spaţiu care adăpostea locuinţele administratorului, ale funcţionarilor, casa ogarilor şi depozitele pentru hrană şi fânat.

După ce în secolele XVIII-XIX a fost deţinut de Austria şi de Austro-Ungaria, castelul a intrat în posesia statului român în 1918. Nu a fost niciodată reabilitat în întregime, deşi astfel de lucrări se desfăşoară de mai mulţi ani, însă chiar şi aşa, rămâne un monument unic, care atrage şi impresionează turiştii.




Săptămânal, la Antena 3 veţi putea vedea cel puţin 3 obiective turistice din ţara noastră filmate de la înălţime. Totul e posibil după investiţii de mii de euro în drone, accesorii şi alte echipamente.

Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Parteneri
x close