Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Rămâne veşnica întrebare: "Eu cu cine votez?" Alegeri locale 2012. Promisiuni pe pâine şi spectacolul afişelor electorale

Rămâne veşnica întrebare: "Eu cu cine votez?" Alegeri locale 2012. Promisiuni pe pâine şi spectacolul afişelor electorale

Rămâne veşnica întrebare: "Eu cu cine votez?" Alegeri locale 2012. Promisiuni pe pâine şi spectacolul afişelor electorale
Sursa foto: Foto: Mediafax Foto
de O.P.    |    17 Mai 2012   •   11:54

Cetăţeanul turmentat arată din nou cu degetul spre România. De când s-a dat startul campaniei electorale, mii de afişe au împânzit Capitala, dar şi oraşele ţării.

Fiecare candidat promite. Străzi mai curate, parcuri, zone de agrement, construirea de noi blocuri ANL, drumuri fără gropi - într-un cuvânt, cei care vor să se aşeze pe scaunul de primar promit totul pentru a-i câştiga pe cetăţeni.

Cum stă situaţia în Capitală


În Sectorul 1, începând din Piaţa Romană şi până la ieşirea din sector, personajul cel mai vizibil din trafic este, de departe, candidatul USL Andrei Chiliman. "Rămân la datorie! Cu aceeaşi seriozitate!", îi anunţă Chiliman pe trecători. Un pic mai încolo, acelaşi mesaj. De data aceasta, fără "seriozitate", doar cu implicare: "Rămân la datorie! Cu aceeaşi implicare!".



În Sectorul 2, pe Barbu Văcărescu, Sorin Oprescu, candidat independent la Primăria Generală, îşi motivează, la persoana a III-a, candidatura: "Pentru că a demonstrat că se poate!". Pe strada Petricani, în acelaşi sector, de pe un gard învecinat cu o firmă de servicii funerare, candidatul PDL la Primăria Capitalei, Siviu Prigoană, le promite alegătorilor "transport public gratuit" şi "facturi la încălzire cu 25% mai mici".



În Sectorul 3, panourile se mută de pe stâlpi pe blocuri. De pe un complex rezidenţial, din două panouri gemene, privesc candidatul PDL Liviu Negoiţă şi deputatul PSD Robert Sorin Negoiţă, candidatul USL. Robert Negoiţă le promite alegătorilor "Schimbarea în bine. Cu respect pentru români.", în timp ce Liviu Negoiţă promite să "Continuăm împreună pentru sectorul 3".



În Sectorul 4, pe Bulevardul Tineretului, un candidat cu batistă roşie în buzunarul de la piept şi-a cocoţat panoul pe un imobil cu zece etaje. De acolo, aproape de cer, candidatul independent Gigi Becali le transmite trecătorilor că este "În slujba Bisericii şi a Bucureştiului". Tot în Sectorul 4, candidatul USL Piedone îi anunţă pe bucureşteni, de pe mai multe panouri, că "mergem înainte împreună".

În Sectorul 5, bate vântul. Candidaţii nu s-au grăbit să tapeteze străzile cu mesaje electorale. Doar în Rahova şi Ferentari, Corin Romanescu, candidatul UNPR, îi îndeamnă pe bucureşteni să îi dea votul "pentru curăţenie".

În Sectorul 6, de pe o stradă asfaltată doar pe jumătate, candidatul PDL Cristian Poteraş adaugă la "mersul înainte împreună" şi un "Terminăm tot ce am început".






×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close