Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Uitaţi de cartea de alegător şi nu plecaţi în vizite în afara localităţii dacă vreţi să votaţi. Care sunt regulile acestor alegeri

Uitaţi de cartea de alegător şi nu plecaţi în vizite în afara localităţii dacă vreţi să votaţi. Care sunt regulile acestor alegeri

Uitaţi de cartea de alegător şi nu plecaţi în vizite în afara localităţii dacă vreţi să votaţi. Care sunt regulile acestor alegeri
de O.P.    |    10 Iun 2012   •   07:19

Nu plecaţi în vizită sau în excursie dacă vreţi să votaţi! Vă puteţi alege primarul, şeful de Consiliu Judeţean şi consilierii doar la secţia de votare la care sunteţi arondaţi. Adică acolo unde aveţi domiciliul sau reşedinţa.  Aflaţi tot ce trebuie să ştiţi despre modul în care puteţi vota, din materialul următor.

La alegerile locale din 10 iunie uitaţi de cartea de alegător. Puteţi vota doar cu buletinul de identitate, cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, paşaportul diplomatic, paşaportul de serviciu sau carnetul militar pentru elevii din şcolile militare.

Nu uitaţi când veniţi la secţia de votare să aveţi cu dvs un act de identitate valabil, iar dacă aveţi un alt domiciliu trebuie să-l fi schimbat cu cel puţin trei luni înainte aşa încât să puteţi vota.

Se votează doar la secţia de votare unde suntem arondaţi conform  domiciliuliului, nu avem secţii de votare speciale ca la alegerile prezidenţiale, doar dacă suntem în caz de invaliditate şi nu putem să ne deplasăm la secţia de votare putem face o cerere se poate aproba deplasarea unei urne mobile la domiciliul persoanei respective

Dacă vreţi să plecaţi din oraş, votaţi înainte, pentru că nu vor exista secţii de votare speciale în gări sau aeroporturi, puteţi vota doar în oraşul în care aveţi domiciliul sau după caz, reşedinţa.

Veţi primi cel mult 4 buletine de vot. Unul pentru primar, al doilea pentru şefia Consiliului Judeţean, al treilea pentru consilierii locali, iar al patrulea pentru consilierii judeţeni.

În cazul municipiului Bucureşti vă veţi alege primarul General, primarul de sector,consilierii locali şi consilierii generali, deci tot patru buletine de vot.

Puneţi ştampila doar pe candidatul dorit şi încercaţi să nu depăşiţi patrulaterul în care este scris numele candidatului. Dacă ştampilaţi mai mulţi candidaţi votul vostru va fi considerat nul. În cabina de vot pot intra însoţiţi doar nevăzătorii.

Pot vota doar cetăţenii care au împlinit 18 ani, sau împlinesc vârsta chiar în ziua votării. Votarea începe la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00. Nu uitaţi, votul multiplu se pedepseşte cu închisoarea.







×
Subiecte în articol: România la vot alegeri locale alegeri
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close