x close

24 de cadre medicale de la Spitalul Militar București, infectate cu coronavirus. Medic: Nicio secție nu va fi închisă

01 Apr 2020   •   16:15
24 de cadre medicale de la Spitalul Militar București, infectate cu coronavirus. Medic: Nicio secție nu va fi închisă Hepta Exclusiv

24 de medici şi asistente de la Spitalul Militar au fost confirmate cu noul coronavirus. Alte șapte cadre medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Dr. Victor Babeș", din București, au fost depistate pozitiv.

La Sfântul Ioan avem alte 72 de cadre medicale în izolare. Sunt 9 spitale doar în Capitală, unde personalul este afectat de noul Coronavirus, şi apar tot mai multe focare şi în ţară.

”Contaminarea personalului medcial e un risc asumat. E unanim acceptată și recunoscută de luma medicală. Nu se pune problema închiderii vreunei secții. Spitalul merge mai departe, nu dramatizăm.

Nu știu cine a reclamat, dar există echipament de protecție. Noi suntem în cel de-al patrulea scenariu, unde orice pacient venit în spital este considerat potențial contaminat. Riscurile sunt foarte mari. Noi beneficiem de echipament care trebuie adaptat oricărui circumstanțe”, a zis Ioan Ștefan, medic infecționist Spitalul Militar București, pentru Antena 3.

 

Citeşte mai multe despre:

coronavirus spitalul militari
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati