Antena 3 Coronavirus Focar de coronavirus: 34 de persoane infectate la Spitalul de neurochirurgie din Iaşi, din care 31 cadre medicale

Focar de coronavirus: 34 de persoane infectate la Spitalul de neurochirurgie din Iaşi, din care 31 cadre medicale

de M.Z.    |    25 Mai 2020   •   08:23
Focar de coronavirus: 34 de persoane infectate la Spitalul de neurochirurgie din Iaşi, din care 31 cadre medicale
Sursa foto: Hepta

Este focar de infecţie cu noul coronavirus la cel mai mare spital de neurochirurgie din zona Moldovei. 

La Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi sunt 34 de persoane infectate cu coronavirus, din care numai trei sunt pacienți. 

Şi la Spitalul de Pediatrie din Iaşi sunt patru cadre medicale infectate, iar clinica în care lucrau a fost închisă.

Astfel, 34 de cadre medicale din Iaşi sunt bolnave de COVID-19.

După ce vineri au fost confirmate 10 cadre medicale cu infecţia cu Sars-CoV2, în urma testării angajaţilor şi a pacienţilor, numărul total al celor infectaţi a ajuns la 34.

"Au fost făcute aproximativ 360 de teste. Acum sunt în total 34 de cazuri. Ipoteze sunt multe, de la relaxare, la nerespectarea procedurilor interne, să nu uităm că noi am primit pacienţi în toată perioada asta din toate focarele COVID, deşi ei sunt testaţi la internare şi ţinuţi în zona-tampon, se pot pozitiva şi după 4-5 sau chiar 7 zile de la un test negativ. Noi evaluăm toate posibilităţile, ancheta epidemiologică încă nu s-a terminat", a declarat Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Conducerea unităţii medicale a explicat că s-a decis testarea angajaţilor şi a pacienţilor după ce o asistentă care a stat acasă două săptămâni a fost confirmată cu infecţia cu COVID-19, fiind testată când s-a întors la serviciu.

"Personalul infectat nu a lucrat în zona COVID, cu pacienţi confirmaţi. Procedurile şi-au dovedit eficienţa în timpul perioadei de urgenţă, toate materialele de protecţie au fost la dispoziţia tuturor, sunt mulţi factori de luat în calcul", a adăugat Lucian Eva.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close