Antena 3 CNN Coronavirus 63 de vârstnici și nouă angajați ai unui centru social din Suceava, depistați pozitiv pentru Covid-19

63 de vârstnici și nouă angajați ai unui centru social din Suceava, depistați pozitiv pentru Covid-19

Prefectura Suceava a anunţat, vineri, că 63 de vârstnici şi nouă angajaţi de la Centrului Social Creştin Bogdăneşti, de pe lângă Mănăstirea Bogdăneşti, sunt infectaţi cu coronavirus. La vizita în teren s-a constatat că nu pot fi instituite circuite separate cei infectați, astfel că s-a dispus internarea lor în spital.

63 de vârstnici și nouă angajați ai unui centru social din Suceava, depistați pozitiv pentru Covid-19
01 Mai 2020   •   18:59

Din cei 124 de bătrâni beneficiari ai Centrului Social Creştin Bogdăneşti, 63 au fost depistați pozitiv pentru noul coronavirus, iar din cei 25 de îngrijitori, 9 sunt infectați.

”La vizita în teren au constatat că, bătrânii sunt cazaţi în trei corpuri de clădire cu camere de 4- 5 locuri şi grupuri sanitare comune, starea de igienă a spaţiilor fiind satisfăcătoare. S-a constatat, de asemenea, că există condiţii de izolare pentru bătrânii testaţi pozitiv, dar nu pot fi instituite circuite separate pentru asigurarea hranei, a lenjeriei şi personalului. Personalul centrului nu are pregătire medicală, îngrijirea bătrânilor fiind realizată cu persoane din comuna Râşca, unitatea administrativ teritorială în raza căreia funcţionează aşezământul social. În unitate nu sunt substanţe biocide pentru igienizarea suprafeţelor şi mâinilor, iar personalul nu dispune de echipament de protecţie. La verificarea în teren, mare parte din personal, a fost suprins la lucru fără măşti”, a transmis Prefectura Suceava.

Date fiind condițiile, s-a hotărât internarea celor 9 îngrijitori, respectiv 63 de beneficiari, confirmaţi pozitiv COVID-19, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou”.

Judeţul Suceava este în continuare focar de coronavirus, municipiul şi opt comune limitrofe fiind în carantină.
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close