Antena 3 Coronavirus A murit primul bărbat din lume care a fost vaccinat anti-COVID

A murit primul bărbat din lume care a fost vaccinat anti-COVID

de Gabriel Dano    |    25 Mai 2021   •   19:25
A murit primul bărbat din lume care a fost vaccinat anti-COVID captura video

Primul bărbat, respectiv a doua persoană, din lume care a fost vaccinat anti-COVID-19 cu serul produs de asocierea Pfizer-BioNTech a murit. Potrivit presei britanice, Bill Shakespeare, în vârstă de 81 de ani, ar fi fost răpus de o boală care nu are legătură cu coronavirusul.

Bill Shakespeare a primit primul său vaccin Covid în decembrie 2021, la Spitalul Universitar Coventry la scurt timp după Margaret Keenan, în vârstă de 91 de ani, potrivit BBC.

Shakespeare lucrase la Rolls Royce și era consilier parohial. Bărbatul de 81 de ani, care era internat într-o secție a spitalului la momentul primei sale doze, a spus că a fost „minunat”.

Unul din şapte britanici infectați cu coronavirus suferă de „long COVID”

Aproape una din şapte persoane testate pozitiv cu COVID-19 în Marea Britanie continuă să prezinte simptome ale bolii la trei luni de la contaminare, arată un studiu al Biroului britanic de statistică (ONS).

Potrivit acestui studiu despre „long Covid” (forma lungă a bolii COVID-19) realizat de ONS, 13,7% dintre membrii unui eşantion de peste 20.000 de persoane care s-au contaminat cu SARS-CoV-2 în perioada 26 aprilie 2020 - 6 martie 2021 prezentau simptome de COVID-19, timp de cel puţin 12 săptămâni, potrivit AFP.

Femeile (14,7%) erau mai numeroase decât bărbaţii (12,7%) în această situaţie.
00:00

De asemenea, 18,2% dintre bolnavii Covid-19 cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani prezentau simptome de cel puţin 12 săptămâni.

Potrivit ONS, 1,1 milioane de persoane care au fost testate pozitiv Covid-19 sau care cred că au avut virusul SARS-CoV-2 în Regatul Unit declară că au fost afectate de „long Covid” în primele patru săptămâni care se încheiau la 6 martie, cu alte cuvinte spun că au avut simptome Covid-19 timp de cel puţin patru săptămâni.

Dintre aceste persoane, 697.000 ar fi luat virusul pentru prima oară cu cel puţin 12 săptămâni în urmă, iar 70.000 în urmă cu un an.

Între bolnavi se află mai ales persoane cu vârste cuprinse între 35 şi 69 de ani, femei, îngrijitori medicali sau lucrători sociali, dar şi persoane cu o comorbiditate sau care trăiesc în zone defavorizate, subliniază ONS.

În acest sens, regatul se bazează pe una dintre cele mai avansate campanii de vaccinare din lume.

Peste 31 de milioane de britanici au fost vaccinaţi cu o primă doză de vaccin împotriva Covid-19, iar 4,5 milioane au fost vaccinate cu două doze de la începutul lui decembrie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close