Antena 3 CNN Coronavirus Accesul în restaurant, pe bază de aplicaţie: Vom fi verificaţi de chelneri dacă suntem vaccinaţi, testaţi negativ sau dacă am trecut prin boală

Accesul în restaurant, pe bază de aplicaţie: Vom fi verificaţi de chelneri dacă suntem vaccinaţi, testaţi negativ sau dacă am trecut prin boală

Vom intra în restaurant pe bază de aplicaţie şi vom fi verificaţi de chelneri dacă suntem vaccinaţi, testaţi negativ, sau dacă am trecut prin boală și ne-am vindecat de COVID-19 în ultimele trei luni. Ministrul Inovării şi Cercetării, Ciprian Teleman, a anunțat, în direct la Antena 3, regulile care vor intra curând în vigoare.

Accesul în restaurant, pe bază de aplicaţie: Vom fi verificaţi de chelneri dacă suntem vaccinaţi, testaţi negativ sau dacă am trecut prin boală
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    14 Mai 2021   •   16:34

"O aplicaţie cu ajutorul căreia o persoană poate poate dovedi că o persoană poate dovedi că a fost vaccinată, că a trecut prin boală sau are un test negativ este o idee foarte bună pentru că trăim într-o lume digitală." a declarat Ciprian Teleman, la Antena 3.

Va fi folosită această aplicaţie şi în interiorul ţării pentru a intra la restaurant, pentru a merge la teatru, cinematograf, anumite activităţi sportive?

"Există această discuţie despre unde poate fi făcut. În principal, acest certificat verde a fost gândit pentur a facilita dreptul la circulaţie. Este o oportunitate pentru state să folosească certificatul şi în alt scop pentru mobilitatea internă."

Vom merge cu certificatul verde şi la nuntă?

"În momentul de faţă nu ştim unde o să îl folosim neaparat: nuntă sau sală de spectacole.

Dar ceea ce voiam să vă spun este că prin intermediul acelui cod poate fi accesată o bază de date în care sunt informaţii despre validitatea informaţiilor de pe acel certificat."

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close