Antena 3 Coronavirus Adrian Marinescu, avertisment dur: ”Ne întoarcem la situațiile de dinainte! Această tulpina merge către tineri și cei mici!”

Adrian Marinescu, avertisment dur: ”Ne întoarcem la situațiile de dinainte! Această tulpina merge către tineri și cei mici!”

de Laura Dinu    |    01 Mar 2021   •   15:09
Adrian Marinescu, avertisment dur: ”Ne întoarcem la situațiile de dinainte! Această tulpina merge către tineri și cei mici!” Hepta

Medicul infecționist, Adrian Marinescu, a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că numărul persoanelor cu forme medii și severe de coronavirus a început să crească în ultimele zile. ”Aș trage un semnal de alarmă pentru ce va urma, sunt puține locuri de internare și probabil aceste creșteri, în viitorul apropiat, înseamnă destul de multe probleme pentru spitalele suport COVID-19!”

"Formele medii și severe de COVID-19 au început să crească. Ne întoarcem la situațiile de dinainte, când nu aveam locuri de internare pe seară sau noaptea. Aș trage un semnal de alarmă pentru ce va urma, sunt puține locuri de internare și probabil aceste creșteri, în viitorul apropiat, înseamnă destul de multe probleme pentru spitalele suport COVID-19", a precizat medicul Adrian Marinescu, luni, la Antena 3. 

Medicul a dat o explicație și cu privire la creșterea numărului de cazuri de coronavirus în rândul tinerilor. 

"Vorbim aici de tulpina din Marea britanie, care reprezintă un procent important pentru România, nu este predominantă, dar nici departe nu e. Această tulpina merge către tineri și cei mici, care vor face forme simptomatice medii și severe. Deocamdata este în curs de evaluare. Nu aș spune că pacienții noștri tineri fac forme severe, dar totuși numărul lor a crescut. Probabil, în viitorul apropiat, se va vedea mai bine.", a mai spus medicul infecționist.  

Dr. Beatrice Mahler: Numărul tinerilor internați cu forme grave de coronavirus a crescut! Aproape toate paturile sunt ocupate

Și Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, avertizează asupra faptului că numărul persoanelor tinere internate la ATI cu forme grave de coronavirus a crescut îngrijorător.

„La Institutul Marius Nasta lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ, aș putea spune, în ultimele trei zile. Numărul de internări de pacienți cu forme severe, mult mai tineri decât perioada noiembrie-decembrie, pacienți care ajung cu saturații scăzute la spital, este mare. Suntem aproape la numărul complet de paturi ocupate. În acest moment sunt trei paturi libere în secție și un singur pat în Terapie Intensivă, în condițiile în care de ieri s-a deschis și unitatea mobilă”, a declarat duminică, la Digi24, managerul Institutului Marius Nasta.

Medicul Radu Țincu, avertisment dur despre valul trei! ”Vor fi afectați mai mult tinerii!”

Pe de altă parte, medicul Radu Țincu avertizează asupra faptului că valul trei în România va fi diferit față de cele anterioare, susținând că va exista o creștere de cazuri în rândul populației tinere, care nu a fost imunizată.

”Cred că va fi un al treilea val diferit față de cele din 2020, pentru că atunci aveam toată populația expusă riscului. În acest moment, grupele vulnerabile sunt oarecum securizate prin vaccin. Cred că vom avea un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată.

Avem o nouă varianta virală, varianta britanică, care în mod sigur circulă în România intracomunitar, o variantă virală cu o transmisibilitate mult mai ridicată.

Anticipez că va fi o accelerare a transmiterii în rândul comunităților de persoane tinere și acest lucru nu va avea un impact așa mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensivă.

Sigur că, odată ce numărul de persoane tinere îmbolnăvite de COVID va crește și vom avea mii de persoane diagnosticate pozitiv, va exista și un procent redus de oameni care vor dezvolta și forme severe”, a declarat medicul Radu Țincu.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close