Antena 3 CNN Coronavirus Doctorul Adrian Marinescu, despre cadrele medicale care demisioneză în timpul pandemiei

Doctorul Adrian Marinescu, despre cadrele medicale care demisioneză în timpul pandemiei

Doctorul Marinescu, specialist în boli infecţioase la ''Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș'' din Capitală, a vorbit la Antena 3 despre cadrele medicale care renunţă să mai îngrijească pacienţii bolnavi de Covid-19.

Doctorul Adrian Marinescu, despre cadrele medicale care demisioneză în timpul pandemiei
02 Apr 2020   •   10:25

''Trebuie să pornim de la o realitate. Personalul medical este absolut vital în acest moment. Nu există o variantă ca el să fie înlocuit. În acest moment, în pandemie, avem nevoie de tot personalul medical. Nu e o altă soluţie.

Asupra sectorului medical există o presiune, cea legată de adresabiltatea pacienţilor, care sunt şi vor fi în număr foarte mare în următoaree săptămâni, dar e şi componenta psihologică. Sunt absolut de acord cu acest lucru. Pe de altă parte, cred că varianta este una singura.

Trebuie găsite nişte soluţii ca ei să fie ajutaţi, dar să fie ajutaţi pentru a merge mai departe. Nu cred că această variantă, ca ei să renunţe la luptă, pentru că nu au cum să fie înlocuiţi în timp real şi trebuie să se gândească că asta înseamnă un dezechilibru foarte mare pentru persoanele infectate la nivelul populaţiei, mai ales că în următoarele săptămâni vor fi multe îmbolnăviri şi cazuri severe. Vor fi suficiente de multe încât să fie nevoie de tot personalul medical'', a spus doctorul Adrian Marinescu.

Adrian Marinescu, despre medicii care demisioneză în timpul pandemiei

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close