Antena 3 CNN Coronavirus România trebuie să mai aștepte o săptămână recomandarea EMA legată de vaccinul Johnson&Johnson

România trebuie să mai aștepte o săptămână recomandarea EMA legată de vaccinul Johnson&Johnson

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a transmis că intenţionează să facă publică săptămâna viitoare o recomandare cu privire la vaccinul anti-COVID-19 Janssen (Johnson & Johnson), a cărui administrare a fost suspendată în Statele Unite şi în Africa de Sud din cauza apariţiei unor cazuri grave de cheaguri de sânge.

România trebuie să mai aștepte o săptămână recomandarea EMA legată de vaccinul Johnson&Johnson
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    14 Apr 2021   •   18:50

"EMA anchetează cu privire la toate cazurile semnalate şi va decide dacă o acţiune de reglementare este necesară", a declarat agenţia, potrivit AFP.

Ea "prevede în prezent să publice o recomandare săptămâna viitoare", rămânând deocamdată la opinia că beneficiile acestui vaccin depăşesc riscurile de efecte secundare.

Vaccinul monodoză produs de Johnson & Johnson este autorizat (sub numele de Janssen) în Uniunea Europeană, dar până acum nu a fost administrat.

Vaccinul Johnson & Johnson a ajuns în România. Agenția Europeană a Medicamentului urmează să anunțe dacă este sigur sau nu

Vaccinul anti-COVID produs de Johnson & Johnson a ajuns în România. Agenția Europeană a Medicamentului urmează să anunțe dacă este sigur acest ser, în condițiile în care în SUA a fost recomandată suspendarea procesului de imunizare cu acest vaccin.

Prima tranșă din vaccinul Johnson & Johnson a ajuns miercuri în România. Autoritățile așteaptă indicațiile privind siguranța vaccinului de la Agenția Europeană a Medicamentului, în condițiile în care agențiile federale din domeniul sănătății din SUA au recomandat suspendarea acestui vaccin, după ce 6 persoane cărora le-a fost inoculat serul au făcut tromboze.

Prima tranșă de vaccin Johnson&Johnson a intrat în România prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II. Când se va primi acordul EMA, serul de la Johnson&Johnson va fi utilizat pentru vaccinarea deținuților.

În SUA a fost luată decizia de suspendare a procesului de vaccinare cu serul de la Johnson & Johnson, după ce mai multe persoane adulte au dezvoltat tromboze în urma administrării serului. Dacă Agenția Europeană a Medicamentului decide că trebuie să se întâmple acest lucru, vaccinarea cu Johnson & Johnson ar putea fi amântă și în România.

Vaccinul Johnson & Johnson a fost depozitat la Institutul Cantacuzino

Acolo vor rămâne până se va afla cu exactitate daca acest vaccin va fi introdus în campania de vaccinare din România.

"Imediat cum avem disponibile date de la Agenția Europeană a Medicamentului în această privință și România va decide dacă va demara sau nu utilizarea acestui tip de vaccin. E important de menționat că până în acest moment, în Europa nu a fost utilizat acest tip de ser anti-COVID", a explicat Valeriu Gheorghiță, pentru Antena 3.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close