Antena 3 CNN Coronavirus O femeie din București a fost infectată cu coronavirus. Bilanțul a ajuns la 14 români infectați

O femeie din București a fost infectată cu coronavirus. Bilanțul a ajuns la 14 români infectați

O femeie de 42 de ani din Bucureşti este al 14-lea caz de infectare cu coronavirus din România.

O femeie din București a fost infectată cu coronavirus. Bilanțul a ajuns la 14 români infectați
Sursa foto: Pixabay
de M.Z.    |    08 Mar 2020   •   16:20

"Caz nou de coronavirus (nr. 14), femeie, 42 de ani, București. Este contact apropiat al bărbatului de 49 de ani, din București, confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri (sâmbătă - n.r.). Femeia se află în centrul de carantină București și urmează să fie transferată la Matei Balș", a transmis Grupul de Comunicare Strategică într-o informare de presă.

Bărbatul din București, în vârstă de 49 de ani,care s-a întors din Roma, Italia pe 27 februarie, dintr-o zonă neafectată, a fost cel de-al 12-lea caz confirmat.

El s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș cu febră, dar cu simptomatologie care nu intra în definiția de caz COVID-19. Ulterior i-au fost recoltate probe și pentru că persoana a călătorit în Italia a fost decis să i se recolteze probe și pentru coronavirus.

Acesta a fost primul caz depistat în București. Bărbatul le-a spus medicilor că a stat acasă în această perioadă, de la revenirea în țară.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a anunțat că până duminică, în România 15 persoane sunt în carantină instituționalizată.

În țara noastră, situația, duminică la prânz, arăta că 12.734 de persoane se află în auto-izolare.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close