Antena 3 CNN Coronavirus Ceo-ul Pfizer anunță în cât timp vom reveni la o viață normală. ”Am putea avea nevoie de un vaccin anual”

Ceo-ul Pfizer anunță în cât timp vom reveni la o viață normală. ”Am putea avea nevoie de un vaccin anual”

Vom reveni la o viață normală în mai puțin de un an, susține CEO-ul și președintele Pfizer, Albert Bourla, adăugând că probabil va fi necesară vaccinarea anuală împotriva vaccinării COVID.

Ceo-ul Pfizer anunță în cât timp vom reveni la o viață normală. ”Am putea avea nevoie de un vaccin anual”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    27 Sep 2021   •   08:53

"Într-un an cred că vom putea reveni la viața normală", a declarat Bourla. Însă această revenire va veni la pachet cu o serie de condiții și avertismente. 

„Nu cred că acest lucru înseamnă că nu vor mai apărea diferite tulpini ale coronavirusului și nu cred ca ne vom putea trăi viața fără vaccinări. Dar asta rămâne de văzut”, spune el. 

Predicția lui Albert Bourla cu privire la o viață normală este în concordanță cu cea a șefului Moderna, Stéphane Bancel.

"Începând de astăzi, într-un an, presupun", a spus Bancel în urmă cu câteva zile, când i s-a cerut estimarea revenirii la viața normală.

Pe de altă parte, Albert Bourla subliniază că este posibil să fie nevoie de vaccinuri anuale împotriva coronavirusului. 

”Cel mai credibil scenariu al meu acela că, având în vedere că virusul este răspândit în toată lumea, vor continua să apară tot felul de tulpini. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puțin un an, tocmai de aceea cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, însă nu știm concret. Trebuie să așteptăm și să vedem datele”, a spus șeful Pfizer, potrivit CNBC

Vaccinare doza 3 în România, din 28 septembrie

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva Covid-19 va începe în România în 28 septembrie.

Anunțul a fost făcut miercuri pemierul Florin Cîțu.

Doza 3 este ferm recomandată:

➢ persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe - persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare;

➢ persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

Decizia a fost luată miercuri în ședința CNCAV, la care au participat membrii Comitetului, alături de repezentanții instituțiilor implicate în lupta împotriva COVID-19: Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului, Institutul Național de Sănătate Publică.

”Am luat decizia ca, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de șase luni de la administrarea dozei a doua cu oricare dintre vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca să înceapă doza a treia”, a spus premierul.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccin pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a spus, marți, că FDA a autorizat administrarea unei doze booster, doza 3 de rapel, la categoriile de persoane care sunt în evidență cu afecțiuni cronice, indiferent de categoria de vârstă, care sunt expuși la a face o formă severă, dar și a personalului medical care are un risc crescut de îmbolnăvire în condițiile în care există o transmitere accelerată a infecției cu varianta Delta.

”Săptămâna aceasta are loc o ședință de lucru, la care participă experți, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Institutului de Sănătate Publică, Agenția Națională a Medicamentului, în cadrul CNCAV și vom decide care este strategia de urmat. Practic ne propunem să începem mai repede doza 3 pentru personalul medical, pentru persoanele de peste 65 de ani și persoanele vulnerabile și cu afecțiuni cronice, incluzând și pe cei care sunt rezidenți în centrele sociale, cămine și pacienții care sunt cu afecțiuni cronice renale în stadiu de dializă”, a spus Gheorghiță.

 

×
Subiecte în articol: Pfizer
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close