Antena 3 CNN Coronavirus Alertă la Berlin. Un bloc întreg, locuit de zeci de români, în carantină totală!

Alertă la Berlin. Un bloc întreg, locuit de zeci de români, în carantină totală!

Peste 50 de persoane care locuiesc într-un bloc de apartamente din orașul german Neukölln au fost depistate cu coronavirus.

Alertă la Berlin. Un bloc întreg, locuit de zeci de români, în carantină totală!
Sursa foto: stiridiaspora.ro
de Gabriel Dano    |    16 Iun 2020   •   17:22

Astfel că întregul bloc a fost pus în carantină la Berlin. Blocul de apartamente din districtul berlinez Neukölln ar fi fost afectat de infecția cu noul coronavirus de la doi elevi depistați pozitiv.

Nu este cunoscut numărul exact de rezidenți. Potrivit Consiliului municipal al Liecke, locuitorii blocului sunt, în cea mai mare parte, familii mai mari de cetățeni români. Departamentul de sănătate din Neukölln lucrează pentru a stabili cauza izbucnirii focarului de coronavirus în cartierul rezidențial, potrivit stiridiaspora.ro.

Conform datelor inițiale, o urmă importantă ar putea fi faptul că mulți rezidenți români locuiesc în casele în cauză. Această caracteristică leagă cazul Neukölln  cu alte focare de corona identificate în Spandau și Nunta. Comunitățile întregi de case trebuiau testate acolo pentru virus.

O teorie neconfirmată din partea autorităților este aceea că un pastor infectat, care se află acum într-un spital, ar putea să-i fi infectat pe alții în timpul vizitelor la mai multe congregații sau în timpul unui serviciu religios, potrivit berliner-kurier.de.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close