Antena 3 Coronavirus Alertă la spitalul din Petroşani, după ce o femeie internată a fost depistată cu noul coronavirus. Toți au intrat în carantină!

Alertă la spitalul din Petroşani, după ce o femeie internată a fost depistată cu noul coronavirus. Toți au intrat în carantină!

11 Mar 2020   •   10:27
Alertă la spitalul din Petroşani, după ce o femeie internată a fost depistată cu noul coronavirus. Toți au intrat în carantină!
Sursa foto: Pixabay

O anchetă epidemiologică a fost declanşată la Spitalul din Petroşani, după ce o femeie care a fost internată aici a fost confirmată, marţi seara, cu noul coronavirus.

Autorităţile încearcă acum să afle cu câte persoane a intrat aceasta în contact.

Potrivit autorităţilor din judeţul Hunedoara, femeia era izolată la domiciliu, dar a plecat de acasă la Spitalul din Petroşani pentru că avea dureri lombare şi a fost internată. Toate persoanele care au stat cu ea în salon sunt izolate. Nimeni nu va fi externat până nu vin rezultatele testelor pentru coronavirus, a declarat Lucian Morogan, reprezentant al Prefecturii Hunedoara.

„142 de persoane sunt în izolare în judeţ. La Spitalul din Petroşani a început ancheta epidemiologică să se vadă când s-a dus femeia la consult, cu ce medici a luat legătura. Apoi se va lua o decizie. Spitalul Petroşani este în carantină, oricum. Medicii nu sunt în izolare, vom vedea ce măsuri a luat DSP de aseară (marţi seara-n.r.) şi până acum. Pacienţii care au stat în spital cu doamna confirmată cu noul coronavirus sunt în spital, în izolare, iar cei care trebuiau externaţi nu li s-a făcut externarea. Rămân acolo pentru a fi testaţi. Ancheta epidemiologică a început imediat ce s-a confirmat prezenţa virusului acolo. Ancheta epidemiologică durează ceva pentru că nu ştim ce schimb a fost sâmbătă-duminică, pe unde a intrat femeia, pe la Urgenţe sau..., dacă a făcut triajul, pe unde s-a dus şi pe unde a ajuns până în secţia de neurologie sau unde o fi ajuns. Medicii şi epidemiologii de la DSP sunt acolo, în Valea Jiului”, a spus Lucian Morogan.

Femeia de 26 de ani din judeţul Hunedoara, care a fost disgnosticată cu noul coronavirus, a fost amendată anterior pentru că a părăsit domiciliul în care a declarat că se autoizolează. Ea revenise în ţară din zona Veneto în 1 martie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close