Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Rafila: Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic în România, în mod curent

Dr. Rafila: Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic în România, în mod curent

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a anunţat că 650 de persoane mor zilnic în România, în mod curent, însă "rămâne să vedem câte sunt cazurile de Covid-19”.

Dr. Rafila: Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic în România, în mod curent
de M.Z.    |    28 Mar 2020   •   11:21

„Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent. Rămâne să vedem cât, cazurile de infecţie cu Covid-19, cât reprezintă din aceste 650 de cazuri.

Ce e interesant, apropo de fragilitate, este că noi avem în România 14.000 de pacienţi care fac dializă. Deci doar 14.000. Dacă fac eu aşa o socoteală, mai puţin de unu la mie din populaţia României. Avem mai puţin de unu la mie din populaţie cu dializă şi avem 20% dintre decese pacienţi cu dializă”, a afirmat Rafila.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie susţine că epidemia de coronavirus va dura aproximativ doi ani şi că distanţarea socială ar trebui păstrată şi după aceea.

„Eu cred că trebuie să reducem oricum activitatea socială, adică să nu ne întaorce, la modelul anterior. Probabil că vor exista relaxări în cursul perioadei de vară. Punctul meu de vedere a fost şi mi-l menţin legat de o evoluţie de doi ani a acestei epidemii”, a afirmat Alexandru Rafila.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Opt instituţii din subordinea Primăriei Bucureşti se vor desfiinţa
x close