Antena 3 CNN Coronavirus Scenariul pandemic teribil anunţat de Alexandru Rafila. “Impactul asupra mortalității va fi evident”

Scenariul pandemic teribil anunţat de Alexandru Rafila. “Impactul asupra mortalității va fi evident”

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România, a anunțat, duminică seara, că numărul infectărilor va crește la 10.000 de cazuri până la alegerile parlamentare.

Scenariul pandemic teribil anunţat de Alexandru Rafila. “Impactul asupra mortalității va fi evident”
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    01 Noi 2020   •   21:54

"Singura soluție pentru a contracara ocuparea paturilor este de a încetini infectarea.

Opina mea este că în circa 4-6 săptămâni vom ajunge să depășim 10.000 de cazuri și lucrul acesta se va reflecta în ocuparea totală a paturilor. Impactul asupra mortalității va fi evident. Dacă mă uit la situația din Cehia, văd că acolo capacitatea s-a depășit cu mult, iar mortalitatea a crescut foarte mult.
Trebuie să se ia măsura potrivită la timpul potrivit. O carantinare necesită o soluție politică.

Trasportul în comun este principalul furnizor de cazuri noi în București", a spus Alexandru Rafila, în direct la România TV. 

1250 de paturi ATI şi peste 7000 de decese COVID

Nelu Tătaru, a declarat, duminică, că în prezent în România există 1.250 de paturi la Terapie Intensivă dedicate pacienților COVID, iar numărul acestora continuă să crească.
Ministrul Sănătății a explicat că față de luna martie, când la nivelul țării existau doar 740 de paturi dotate corespunzător, la sfârșitul anului ar urma să fie 1500. 

De la izbucnirea crizei sanitare în România au fost confirmate 246.663 de îmbolnăviri, iar 175.975 de pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, 7.067 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.


 

×
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close