Antena 3 CNN Coronavirus Alexandru Rafila explică de ce nu poți intra în magazine dacă ai temperatura de peste 37,3 grade

Alexandru Rafila explică de ce nu poți intra în magazine dacă ai temperatura de peste 37,3 grade

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a explicat de ce trebuie să ni se ia temperatura și de ce trebuie să avem sub 37,3 grade Celsius pentru a avea acces în magazine sau instituții publice.

Alexandru Rafila explică de ce nu poți intra în magazine dacă ai temperatura de peste 37,3 grade
Sursa foto: Antena 3
21 Mai 2020   •   11:18

„Temperatura corporală este în mod normal până la 37 de grade Celsius. Între 37 și 38 de grade considerăm o stare de subfebrilitate. Febra propriu-zisă este după temperatura de 38 de grade Celsius", a explicat doctorul.

De ce 37,3 grade?

"Pentru că aceste dispozitive care măsoară temperatura de la distanță au o marjă de eroare de +/- 0,2 grade Celsius, așa este la majoritatea dintre ele. Astfel, această marjă de eroare este impusă în măsurarea temperaturii.

Deci, practic, de la 37,3 grade Celsius, o persoană nu are legătură neapărat cu infecția coronavirus, dar este identificată că are o stare de subfebrilitate care ar putea fi asociată cu această boală. Dacă, în mod evident, nu este vorba de o infecție respiratorie, e o altă problemă, nu cred că o să fie vreo reținere din a primi în diverse spații aceste persoane", a mai spus prof. Rafila la Digi 24.

×
Parteneri
Vreme severă în România! Ploi torențiale, furtuni și grindină
x close