Antena 3 CNN Coronavirus Alexandru Rafila: Utilizarea incorectă a măștii de protecție poate deveni un factor de risc

Alexandru Rafila: Utilizarea incorectă a măștii de protecție poate deveni un factor de risc

Profesorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, atrage atenţia asupra faptului că dacă purtăm o mască de protecție incorect, acest lucru poate fi un factor de risc.

Alexandru Rafila: Utilizarea incorectă a măștii de protecție poate deveni un factor de risc
Sursa foto: Hepta
13 Apr 2020   •   09:32

De asemenea, Rafila spune că nu e de ajuns să purtăm mască de protecție, ci sunt foarte importante măsurile de igienă și de izolare.

”Dacă utilizăm masca responsabil nu devine un factor de risc. Depinde cum o folosim. Dacă o păstrăm un timp limitat, de exemplu până se umezeşte, dacă nu punem mâna pe partea frontală a măştii, dacă ea acoperă foarte bine tot timpul gura într-adevăr, este un factor de protecţie. Dacă o purtăm doar aşa, de decor, şi nu întruneşte aceste condiţii, atunci ea poate fi un factor de risc pentru că simpla agăţare a măştii pe faţă nu este o barieră eficientă. Şi în plus, în afară de mască, limitarea contactelor cu alte persoane pe de o parte şi igiena mâinilor pe de altă parte trebuie neapărat să însoţească purtarea măştii, nu este vorba doar de o singură măsură, ci de un ansamblu de măsuri şi ele trebuie luate în permanenţă împreună" a declarat Alexandru Rafila, duminică seara, la Digi 24.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close