Antena 3 CNN Coronavirus Alte restricții în România din cauza noului record de infectări cu COVID-19? Ludovic Orban: "Ne gândim la toate mijloacele posibile"

Alte restricții în România din cauza noului record de infectări cu COVID-19? Ludovic Orban: "Ne gândim la toate mijloacele posibile"

Infecția cu COVID-19 se transmite cel mai ușor în spații închise și tocmai de aceea nu s-a impus măsura purtării măștii de protecție și în aer liber, a declarat Ludovic Orban. Premierul a explicat că ar fi foarte dificil ca oamenii să poarte măști în aer liber, mai ales în perioada verii.

Alte restricții în România din cauza noului record de infectări cu COVID-19? Ludovic Orban: "Ne gândim la toate mijloacele posibile"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    23 Iul 2020   •   16:25

„Riscul cel mai mare de transmitere a virusului este în spaţii închise. În aer liber există riscul numai dacă e contact la o distanţă mică, timp de 15 minute şi aruncarea cu lichide de contact. Impunerea portului măştii peste tot în aer liber e foarte dificilă, cu atât mai mult cu cât suntem vara.

Ce ar fi fost dacă impuneam ca toţi cei care merg la plajă să stea cu masca, să intre în apă cu mască? Haideţi că sunt nişte limite. Purtatul măştii, în cazul în care ambele persoane poartă mască, probabilitatea de transmitere a virusului e aproape egală cu zero”, a afirmat Orban, joi, la Constanţa.

Se impun alte restricții din cauza noului record de infectări zilnice cu COVID-19?

Premierul Orban a mai spus că, deși numărul de cazuri noi e foarte mare, speră să nu fie nevoie de o altă măsură de restricție care să afecteze viețile oamenilor și economia.

„Deocamdată, ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea virusului. Nu vrem să ajungem la noi restricţii, nu vrem să luăm nicio măsură care să afecteze viaţa oamenilor şi care să aibă efecte negative asupra economiei. Asta depinde de creşterea numărului de români care să respecte regulile de protecţie sanitară”, a mai declarat Orban.

Peste 1.100 de infectări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Un nou record s-a înregistrat astăzi, în România, în ceea ce privește numărul infectărilor din ultimele 24 de ore. Grupul de Comunicare Stategică a anunțat alte 1.112 de noi cazuri de infecție cu coronavirus.

Până astăzi, 23 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 41.275 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 
 24.862 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.787 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Până astăzi, 2.126 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban coronavirus infectie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close