Antena 3 CNN Coronavirus Riști amendă dacă îți transporți cu mașina soția/soțul la/de la serviciu? Precizări de ultimă oră ale Poliției Române

Riști amendă dacă îți transporți cu mașina soția/soțul la/de la serviciu? Precizări de ultimă oră ale Poliției Române

Mulți români își pun întrebarea dacă este legal să își transporte soțul/soția cu mașina, spre serviciu, pe perioada stării de urgență de pe teritoriul României.

Riști amendă dacă îți transporți cu mașina soția/soțul la/de la serviciu? Precizări de ultimă oră ale Poliției Române
Sursa foto: Politia Romana/Facebook
30 Mar 2020   •   10:08

Pentru a le răspunde tuturor, reprezentanții Poliției Române vin cu precizări, într-o postare pe Facebook.

”Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie).

După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță.

O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații, etc)”, se arată în răspunsul Poliției Române.


 

×
Subiecte în articol: coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close