x close

Amenzi legate de starea de urgență, date pe nedrept. FACIAS explică pașii care trebuie respectați în formularea unei contestații

07 Apr 2020   •   10:49
Amenzi legate de starea de urgență, date pe nedrept. FACIAS explică pașii care trebuie respectați în formularea unei contestații Politia Romana/ Facebook

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) îndeamnă la respectarea regulilor impuse de autorități, dar în același timp, atrage atenția că tot mai multe persoane reclamă că au fost amendate pe nedrept.

FACIAS a publicat pe site-ul său, www.facias.ro un Ghid cu pașii care trebuie urmați pentru a contesta o amendă.

Este necesară depunerea (chiar și prin email) a unei contestații la judecătoria în raza căreia s-a săvârșit contravenția. Cei care doresc să depună o astfel de contestație au nevoie și de un martor care este dispus să se prezinte în instanță pentru a confirma cele susținute de reclamant.

Această contestație trebuie depusă în termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal, alături de copii ale procesului verbal și actul de identitate, precum și de alte acte utile pentru a convinge judecătorul. De asemenea, este nevoie și de dovada plății taxei judiciare de timbru, în valoare de 20 de lei.

Ghidul complet, pe facias.ro.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati