Antena 3 CNN Coronavirus Andrei Baciu: "Moment istoric! Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul total al infectărilor!"

Andrei Baciu: "Moment istoric! Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul total al infectărilor!"

Medicul Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii și vicepreşedintele Comisiei de Vaccinare, semnalează ceea ce ar putea constitui un punct de cotitură în eforturile de combatere a pandemiei de COVID-19

Andrei Baciu: "Moment istoric! Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul total al infectărilor!"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    04 Feb 2021   •   13:15

"Moment istoric în lumea întreagă: numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul total al infectărilor cu noul Coronavirus!

Veștile extrem de bune de miercuri ne dau speranța că ar putea însemna sfârșitul pandemiei de coronavirus. Asta, după ce 104,9 milioane de doze au fost administrate, în vreme ce numărul total al infectărilor este de 104,1 milioane la nivel global.

Tot până ieri, la nivel mondial s-au cumpărat 7,7 miliarde de doze, în timp ce alte 5 miliarde care sunt în prezent negociate sau rezervate pentru extinderea contractelor existente", a menţionat Baciu pe Instagram.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrei Baciu (@andrei.baciu_)

Ştirea Reuters citată de dr. Baciu mai spune că infecţiile cu COVID-19 sunt încă în creştere în 44 ţări, în timp ce numărul celor morţi în urma infecţiei cu coronavirus a ajuns la 2,26 milioane de oameni. 

În paralel, autorităţile sanitare fac efortul de a vaccina cât mai multe persoane, în faţa ameninţării reprezentate de noile tuplini de coronavirus, mai contagioase decât tulpina dominantă în prezent.

×
Subiecte în articol: vaccinare vaccinare
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close