Andrei Baciu: "Moment istoric! Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul total al infectărilor!"

de Georgiana Adam    |    04 Feb 2021   •   13:15
Andrei Baciu: "Moment istoric! Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul total al infectărilor!" Hepta

Medicul Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii și vicepreşedintele Comisiei de Vaccinare, semnalează ceea ce ar putea constitui un punct de cotitură în eforturile de combatere a pandemiei de COVID-19

"Moment istoric în lumea întreagă: numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul total al infectărilor cu noul Coronavirus!

Veștile extrem de bune de miercuri ne dau speranța că ar putea însemna sfârșitul pandemiei de coronavirus. Asta, după ce 104,9 milioane de doze au fost administrate, în vreme ce numărul total al infectărilor este de 104,1 milioane la nivel global.

Tot până ieri, la nivel mondial s-au cumpărat 7,7 miliarde de doze, în timp ce alte 5 miliarde care sunt în prezent negociate sau rezervate pentru extinderea contractelor existente", a menţionat Baciu pe Instagram.

 

Ştirea Reuters citată de dr. Baciu mai spune că infecţiile cu COVID-19 sunt încă în creştere în 44 ţări, în timp ce numărul celor morţi în urma infecţiei cu coronavirus a ajuns la 2,26 milioane de oameni. 

În paralel, autorităţile sanitare fac efortul de a vaccina cât mai multe persoane, în faţa ameninţării reprezentate de noile tuplini de coronavirus, mai contagioase decât tulpina dominantă în prezent.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close