Antena 3 Coronavirus Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Suntem pe o pantă descendentă, dar pericolul nu a trecut încă

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Suntem pe o pantă descendentă, dar pericolul nu a trecut încă

de Claudia Simion    |    11 Iun 2020   •   23:48
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Suntem pe o pantă descendentă, dar pericolul nu a trecut încă

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat că toate deciziile legate de măsurile de relaxare a restricțiilor au fost bazate pe analize serioase făcute de specialiști.

"Trebuie să ținem cont de faptul că toate deciziile luate până acum au fost bazate pe analizele și recomandările experților. Cert e că toate analizele și propunerile pe baza cărora s-au luat deciziile pentru a implementa respectivele propuneri s-au dovedit a fi precise, eficiente în acest obiectiv de a proteja sănătatea populației. Pentru că despre asta a fost vorba până acum și la fel și de acum încolo".

Cu toate că unele măsuri au fost relaxate, pericolul infectării cu COVID-19 încă nu a trecut, mai spune Baciu.

"Legat de chestiunile tehnice, care sunt măsurile specifice pentru examenele care se desfășoară în unitățile de învățământ sau care sunt măsurile specifice pentru mall-uri, restaurante și alte domenii de activitate, și aici s-au făcut analize foarte serioase. Toate aceste relaxări s-au făcut gradual tocmai pentru că, pe lângă impactul fiecărei măsuri în parte, mai există și un alt element important. Toate aceste măsuri au și un efect cumulativ de însumare. Încă nu a trecut pericolul. Virusul există în continuare în societate. Lucrurile pot evolua destul de accelerat de la o zi la alta, motiv pentru care nu se pot face previziuni pe un termen mai mare de câteva zile sau o săptămână cel mult. Suntem într-o situație favorabilă, pe o pantă descendentă, dar trebuie să reținem că suntem într-o perioadă de tranziție către obiectivul nostru, al tuturor, acela de a reajunge la o viață normală", a declarat Andrei Baciu la Antena 3.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Suntem pe o pantă descendentă, dar pericolul nu a trecut încă

×
Subiecte în articol: coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close