Antena 3 CNN Coronavirus Cum se răspândesc particulele respiratorii și de ce este obligatorie masca de protecție. Animație grafică

Cum se răspândesc particulele respiratorii și de ce este obligatorie masca de protecție. Animație grafică

O animaţie grafică arată cât de uşor poate fi răspândit noul coronavirus de către o persoană contaminată. Virusul poate fi răspândit chiar prin simpla respirație, dacă persoana infectată nu poartă mască de protecție.

Cum se răspândesc particulele respiratorii și de ce este obligatorie masca de protecție. Animație grafică
05 Apr 2020   •   11:50

Noul Coronavirus este un virus respirator care se răspândeşte în primul rând prin contactul cu o persoană infectată prin inhalarea unor particule provenite din tuse, strănut, picături de salivă, secreţii nazale, chiar și simpla respirație, după cum arată animația grafică.

De aceea este foarte importantă exersarea unei igiene respiratorii bune.

De exemplu, când strănutaţi sau tuşiţi, apropiaţi gura de partea inferioară a cotului sau folosiţi şervetele care, apoi, trebuie aruncate imediat.

Însă cel mai important aspect este acoperirea nasului și gurii cu o mască de protecție de fiecare dată când se iesed in casă.

De altfel, virusologi reputați din Asia au atras atenția că europenii fac o imensă greșeala că ies din casă fără să aibă fața acoperită cu o mască de protecție.
 

×
Subiecte în articol: animatia grafica mască
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close