Antena 3 CNN Coronavirus PSD: Aplicația COVID-19 Lockdown Tracker pentru monitorizarea celor în carantină sau izolare, finalizată

PSD: Aplicația COVID-19 Lockdown Tracker pentru monitorizarea celor în carantină sau izolare, finalizată

PSD anunţă că aplicația COVID-19 Lockdown Tracker, pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare impusă sau carantină, este finalizată şi urmează să o dea gratuit instituțiilor statului.

PSD: Aplicația COVID-19 Lockdown Tracker pentru monitorizarea celor în carantină sau izolare, finalizată
Sursa foto: Pixabay
de M.Z.    |    09 Apr 2020   •   10:40

Aplicaţia este pusă la punct de fostul ministru Alexandru Petrescu, în colaborare cu un grup de specialiști din sectorul românesc de securitate cibernetică.

"O veste bună! Aplicația COVID-19 Lockdown Tracker pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare impusă sau carantină este finalizată! 

Colegul nostru Alexandru Petrescu, în colaborare cu un grup de specialiști din sectorul românesc de securitate cibernetică, au pus-o la punct și sunt gata să o ofere cu titlu GRATUIT instituțiilor statului român.

Aplicația este în acest moment în stadiu de test. Instrumentul digital va deveni pe deplin disponibil și operațional după predarea și implementarea codului sursă de către structurile guvernamentale (MAI - Poliție, Poliție locală, Jandarmerie, MAPN, precum și structuri ale administrației locale).

Instrumentele digitale “smart quarantine” sunt deja utilizate cu succes de către guvernele europene, precum cele din Polonia și Cehia și pot permite o relaxare controlată a restricțiilor și o repornire graduală a activității economice", se arată în mesajul PSD transmis joi pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: aplicatie coronavirus Lockdown Tracker
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close