x close

PSD: Aplicația COVID-19 Lockdown Tracker pentru monitorizarea celor în carantină sau izolare, finalizată

de M.Z.    |    09 Apr 2020   •   10:40
PSD: Aplicația COVID-19 Lockdown Tracker pentru monitorizarea celor în carantină sau izolare, finalizată Pixabay

PSD anunţă că aplicația COVID-19 Lockdown Tracker, pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare impusă sau carantină, este finalizată şi urmează să o dea gratuit instituțiilor statului.

Aplicaţia este pusă la punct de fostul ministru Alexandru Petrescu, în colaborare cu un grup de specialiști din sectorul românesc de securitate cibernetică.

"O veste bună! Aplicația COVID-19 Lockdown Tracker pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare impusă sau carantină este finalizată! 

Colegul nostru Alexandru Petrescu, în colaborare cu un grup de specialiști din sectorul românesc de securitate cibernetică, au pus-o la punct și sunt gata să o ofere cu titlu GRATUIT instituțiilor statului român.

Aplicația este în acest moment în stadiu de test. Instrumentul digital va deveni pe deplin disponibil și operațional după predarea și implementarea codului sursă de către structurile guvernamentale (MAI - Poliție, Poliție locală, Jandarmerie, MAPN, precum și structuri ale administrației locale).

Instrumentele digitale “smart quarantine” sunt deja utilizate cu succes de către guvernele europene, precum cele din Polonia și Cehia și pot permite o relaxare controlată a restricțiilor și o repornire graduală a activității economice", se arată în mesajul PSD transmis joi pe pagina de Facebook.

Citeşte mai multe despre:

aplicatie coronavirus Lockdown Tracker
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati