Antena 3 CNN Coronavirus Specialiștii români au creat o aplicație de monitorizare a celor aflați în carantină sau izolare

Specialiștii români au creat o aplicație de monitorizare a celor aflați în carantină sau izolare

Un grup de specialiști români din sectorul de securitate cibernetică a creat o aplicație de monitorizare a persoanelor aflate în carantină sau izolare. Creatorii au anunțat că oferă gratuit aplicația instituțiilor statului român.

Specialiștii români au creat o aplicație de monitorizare a celor aflați în carantină sau izolare
Sursa foto: Hepta
08 Apr 2020   •   18:25

"Aplicatia COVID-19 Lockdown Tracker. Alaturi de un grup de specialiști din sectorul romanesc de securitate cibernetica, am finalizat o aplicație de monitorizare a persoanelor aflate in izolare impusă sau carantina. Oferim aplicatia cu titlu GRATUIT institutiilor statului roman cu atribuții de monitorizare ale acestui segment de populatie.

Aplicatia prezentata este in acest moment in mediu de test si va fi propusa spre utilizare beneficiarilor guvernamentali. Instrumentul digital va deveni pe deplin disponibil și operational dupa predarea și implementarea codului sursa de catre structurile guvernamentale (MAI - Poliție, Poliție locală, Jandarmerie, MAPN, precum și structuri ale administrației locale).

Instrumentele digitale “smart quarantine” sunt deja utilizate cu succes de catre guverne europene, precum cele din Polonia si Cehia si pot permite, dupa implementare si utilizare, o relaxare controlată a restricțiilor și repornire graduala a activității economice", a scris Alex Petrescu, unul dintre creatori, într-o postare pe Facebook.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close