Antena 3 Coronavirus 50 de mii de cazuri de COVID-19 pe zi! Când ar putea fi atins acest prag în Marea Britanie

50 de mii de cazuri de COVID-19 pe zi! Când ar putea fi atins acest prag în Marea Britanie

de Adrian Iclozan    |    21 Sep 2020   •   18:30
50 de mii de cazuri de COVID-19 pe zi! Când ar putea fi atins acest prag în Marea Britanie
Sursa foto: Hepta

Numărul de infectări cu COVID-19 ar putea atinge în decurs de câteva săptămâni nivelul de aproximativ 50 de mii de cazuri pe zi. Avertismentul a fost lansat de Patrick Vallance, consilerul șef pe teme științifice al guvernului de la Londra, citat de presa britanică.

Conform acestuia, cazurile de COVID-19 se dublează la fiecare 7 zile iar dacă tendința se menține, numărul deceselor provocate de coronavirus în Regatul Unit ar urma să depășească 200 pe zi la mijlocul lunii octombrie.

De asemenea, factorul R, sau rata de transmisie a virusului, a crescut de la 1,1 la 1,4, adică un individ infectat, fie că manifestă sau nu simptome, contaminează mai mult de o persoană.

Noile scenarii vin în contextul în care în guvernul premierului Boris Johnson ia în calcul înăsprirea măsurilor restrictive în Regatul Unit iar presa din insulă speculează că acestea ar putea fi impuse la nivel național.

Surse medicale oficiale arată că, în Marea Britanie, doar aproximativ 8% din populație s-a infectat până în prezent cu COVID-19.

Asta înseamnă că numai 3 milioane de oameni din Regatul Unit au dezvoltat anticorpi iar marea majoritate a populației urmează să se contamineze și să dezvolte boala în forme mai severe sau mai ușoare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close