Antena 3 CNN Coronavirus Arafat, apel către populaţie, în valul patru de infecții COVID-19: "Dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi masca tot timpul şi te testezi"

Arafat, apel către populaţie, în valul patru de infecții COVID-19: "Dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi masca tot timpul şi te testezi"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, le-a transmis, joi, persoanelor care manifestă simptome de COVID-19 să nu meargă la muncă, să respecte regulile sanitare, să se testeze şi să ia legătura cu medicul de familie în cel mai scurt timp.

Arafat, apel către populaţie, în valul patru de infecții COVID-19: "Dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi masca tot timpul şi te testezi"
de Mia Lungu    |    09 Sep 2021   •   15:52

"Vreau să subliniez câteva lucruri: mai mulţi pacienţi ajung târziu, nu vin când apar simptomele şi nu se testează când apar simptomele.", a declarat Raed Arafat, joi, la Palatul Victoria.

"Mai mult, în unele unităţi de primiri-urgenţe, după ce s-a făcut anamneza cu pacienţi pozitivi, au aflat că pacienţii care ştiu că sunt simptomatici de câteva zile şi nu s-au testat au mers la locul de muncă, fiind simptomatici. Acest lucru face foarte grea combaterea răspândirii pandemiei.

Apelul nostru către populaţie: dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi masca tot timpul şi te testezi. Dacă eşti pozitiv, anunţi medicul şi intri în izolare şi dacă e nevoie, bineînţeles, ajungi să fi consultat, pentru că aplicarea tardivă a tratamentului poate să pună viaţa unei persoane în pericol. Aşa că nu este de glumit cu acest virus, cine poate fi pozitiv, cine are simptome să nu meargă la locul de muncă, să se testeze şi să ia legătura cu medicul lui de familie", a mai spus șeful DSU.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close