Antena 3 CNN Coronavirus AstraZeneca, studiu de ultimă oră. Rezultatele îi interesează pe cei care refuză vaccinul

AstraZeneca, studiu de ultimă oră. Rezultatele îi interesează pe cei care refuză vaccinul

Un studiu clinic realizat asupra unui tratament cu anticorpi pus la punct de către compania anglo-suedeză AstraZeneca a produs rezultate notabile, remarcă BBC.

AstraZeneca, studiu de ultimă oră. Rezultatele îi interesează pe cei care refuză vaccinul
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2021   •   18:10

Medicamentul cu anticorpi de la AstraZeneca, numit AZD7442, este injectabil și atacă virusul, furnizând sistemului imunitar al bolnavului timp pentru a lupta cu infecția. 

În timpul studiului, injectarea unei singure doze a redus riscul de infecție severă sau deces cu 50%, comparativ cu grupul care a primit produsul placebo.

Persoanele care au primit tratamentul în decurs de cinci zile de la debutul infecției au înregistrat o scădere cu 67% a riscului de maladie severă sau deces.

Rezultatele studiului urmează să fie supuse reviziei independente.

AstraZeneca dorește să obțină autorizarea de urgență în SUA pentru tratamentul cu AZD7442.

BBC notează că un tratament similar, numit Ronapreve, a fost aprobat în Mare Britanie.

UE a încheiat disputa la tribunal cu AstraZeneca

În timp ce AstraZeneca experimentează noi terapii anti-COVID, soarta vaccinului său a fost pecetluită, cel puțin la nivelul Uniunii Europene.

Uniunea a anunțat în septembrie că a ajuns la un acord cu AstraZeneca pentru livrarea celor 200 de milioane de doze restante de vaccin anti-COVID. Acordul a pus capăt, totodată, litigiilor aflate pe rolul Tribunalului de la Bruxelles.

Deși UE a arătat că "disponibilitatea continuă a vaccinurilor, inclusiv a celor de la AstraZeneca, rămâne esențială", Uniunea a semnalat că dozele de la AstraZeneca ar urma să fie, cel mai probabil, distribuite statelor sărace.

Numărul de doze pe care UE și-a propus să le distribuie prin programul COVAX coincide cu numărul dozelor restante de la AstraZeneca.

"În calitate de cel mai puternic susținător al cooperării și solidarității globale în materie de vaccinuri, vom continua să ajutăm restul lumii. Obiectivul nostru este de a pune la dispoziție cel puțin 200 de milioane de doze de vaccin prin intermediul COVAX țărilor cu venituri mici și medii, până la sfârșitul acestui an. Solidaritatea în materie de vaccinuri este și rămâne marca noastră", se preciza într-un comunicat al Comisiei Europene din 3 septembrie.

Rusia ar fi furat tehnologia vaccinului AstraZeneca pentru a-și produce vaccinul Sputnik

Surse din cadrul agenției britanice de contrainformații au declarat că Moscova a folosit un spion în Marea Britanie pentru a pune mâna pe cercetările pentru tehnologia de producere a vaccinului AstraZeneca.

Nu este clar însă dacă a fost vorba de un document sau chiar de substanța propriu zisă.

MI5 a avertizat de mai mult timp că hackerii ruși au avut multiple tentative de a sparge rețeaua Universității Oxford, aproximativ la o lună după ce cercetătorii britanici au anunțat lucrul la noul vaccin.

În aprilie anul trecut, cercetătorii de la Oxford au anunțat că încep testele pe oameni. În luna următoare, Moscova a susținut că savanții din această țară au creat deja propriul vaccin anti-COVID.

Vaccinul rusesc Sputnik acționează la fel ca produsul AstraZeneca și, spre deosebire de vaccinurile ARN-mesager, utilizează o tehnologie "tradițională".

Astfel, Sputnik și AstraZeneca folosesc un virus inactivat pentru a "familiariza" sistemul imunitar al organismului cu microorganismul împotriva căruia trebuie să lupte.

×
Subiecte în articol: astrazeneca COVID-19
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close