Antena 3 CNN Coronavirus Țara europeană care a introdus vaccinarea obligatorie ridică restricțiile anti-COVID

Țara europeană care a introdus vaccinarea obligatorie ridică restricțiile anti-COVID

Austria va anula aproape toate restricțiile anti-COVID-19 pe 5 martie.

Țara europeană care a introdus vaccinarea obligatorie ridică restricțiile anti-COVID
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Feb 2022   •   16:43

Va rămâne în vigoare obligativitatea purtării măștilor sanitare în anumite spații, a anunțat miercuri Guvernul de la Viena, citat de presa internațională.

În urma unei modificări a reglementărilor sanitare ce urmează să intre în vigoare cel mai devreme sâmbătă, va fi anulată obligativitatea de a prezenta dovada vaccinării anti-COVID-19 sau a trecerii prin boală pentru a avea acces în restaurante, baze sportive şi pentru a participa la evenimente ample, a precizat ministrul austriac al Sănătății, Wolfgang Muckstein.

Urmează, de asemenea, să fie anulată regula privind închiderea mai devreme a barurilor şi a restaurantelor iar cluburile de noapte primesc permisiunea de a se redeschide, cu renunțarea la limitarea numărului de participanți la evenimente de anvergură, a indicat cancelarul Karl Nehammer.

"Nu am învins încă pandemia", a avertizat el, adăugând totuși că situația epidemiologică s-a îmbunătățit suficient de mult, mai ales în spitale, pentru a garanta această relaxare considerabilă a restricțiilor epidemiologice.

Vaccinarea împotriva noului coronavirus a devenit obligatorie pentru populația adultă din Austria la începutul acestei luni, aceasta fiind cea mai strictă măsură anti-pandemie adoptată în Europa.

În prezent, Austria are o rată de vaccinare cu cel puţin o doză de 76,2%, o rată de vaccinare cu schemă completă de 73,3% şi o rată de vaccinare cu doze "booster" de 55,6%, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

×
Subiecte în articol: Austria restricţii vaccinare obligatorie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close