Antena 3 CNN Coronavirus Mijloacele de transport în comun, afectate de starea de urgență. Autobuzele, tramvaiele, trenurile și metroul vor circula mai puțin în perioada următoare

Mijloacele de transport în comun, afectate de starea de urgență. Autobuzele, tramvaiele, trenurile și metroul vor circula mai puțin în perioada următoare

Starea de urgență decretată de președintele Klaus Iohannis, în contextul crizei de coronavirus, care va intra în vigoare începând de luni, va afecta și circulația mijloacelor de transport în comun. Totuși, acestea nu vor fi oprite de tot.

Mijloacele de transport în comun, afectate de starea de urgență. Autobuzele, tramvaiele, trenurile și metroul vor circula mai puțin în perioada următoare
Sursa foto: foto- Pexels
15 Mar 2020   •   17:09

Autobuzele și tramvaie vor avea program special și vor circula mult mai puține.

Societatea de Transport București (STB) a anunțat că va comunica acest program luni, după publicarea decretului.

„Circulația nu va fi oprită, nici nu avem voie sa facem asta, însă mijloacele de transport vor circula după un program restrâns, într-un număr mai mic. Noi oricum am redus deja numărul de autobuze și tramvaie de pe teren, pentru că sunt puțini călători în această perioadă, dar va fi din nou redus, de mâine”, a declarat directorul STB Andrei Creci, pentru Libertatea.

Schimbări la Metrorex

Și reprezentanții Metrorex au transmis că vor lua măsuri dacă va fi necesar, după publicarea decretului. Și în cazul acesta, numărul de trenuri ar putea fi redus, având în vedere că tot mai puține persoane circulă cu metroul în această perioadă.

Metrorex a intensificat acțiunile de dezinfecție în stații și în metrou.

Măsuri luate de CFR privind circulația trenurilor

CFR Călători a anunțat că, în contextul situației provocate de coronavirus, va fi suspendată temporar circulația unor trenuri în trafic intern și internațional.

CFR Călători va suspenda temporar, în perioada 16-20 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, unele trenuri care aveau drept scop transportul elevilor de la domiciliu la centrele școlare, pe durata suspendării cursurilor de către Ministerul Educației și Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

De asemenea, întrucât Ucraina sistează începând cu data de 17.03.2020, circulația trenurilor internaționale de călători pe teritoriul său, CFR Călători limitează circulația trenurilor internaționale 380/381 București Nord – Suceava – Vadu Siretului și retur, până la/de la Suceava și suspendă circulația trenurilor 1384/1385 Suceava – Vadu Siretului și retur.

 

 

×
Subiecte în articol: coronavirus Klaus Iohannis
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close